Vermon ravirata Oy:n hallitus valitsi maanantaisessa kokouksessaan Heikki Häyhän, 37, Vermon uudeksi toimitusjohtajaksi. Häyhä on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri ja hänellä on pitkä kokemus tapahtumien ja vapaa-ajan liiketoiminnan esimies- ja kehitystehtävistä.

Hän on työskennellyt 13 vuoden ajan Linnanmäellä Lasten Päivän säätiössä sekä Skywheel Helsinki -hankkeessa ja Allas Sea Poolin käynnistämisvaiheessa operatiivisena johtajana. Allas Sea Pool on helsinkiläinen merikylpylä ja hyvinvointikeidas Kauppatorin kupeessa.

Häyhä aloitti Vermon toimessaan välittömästi tiistaina.

”Pystyin ottamaan työn vastaan heti, sillä perhetilanteeni mahdollisti sen. Kolmas lapsemme syntyi 4 kuukautta sitten, ja kun kahden aiemman lapsen synnyttyä olin paljon töissä, päätin olla vähän aikaa kotona. Vermossa on edessä isoja tapahtumia, joten aikaa ei muutenkaan ollut hukattavana.”

Häyhällä on ravitaustaa 80-luvulta lähtien.

”Olin jo pienenä poikana paljon isäni ja kummisetäni kanssa raveissa. He ovat seuranneet raveja aktiivisesti 40 vuotta. En ole itse omistanut hevosta, vaan olen ollut katsojan ja seuraajan roolissa.”

”Vermossa on omanlaisensa haasteet, mutta se tietyllä tapaa vain motivoi minua. Näen Vermossa todella paljon potentiaalia ja lähdemme yhdessä henkilöstön kanssa kehittämään toimintaa määrätietoisesti niin, että se palvelee parhaimmalla tavalla koko raviyhteisöä, asiakkaitamme sekä myös lähikaupunkien asukkaita.”

Häyhä sanoo, että yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään on tehdä ravielämyksestä asiakkaalle paras mahdollinen.

Vermon hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytinen sanoo olevansa erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Hakuprosessi tehtiin henkilöstöyhtiö Eilakaislan kanssa yhteistyössä.

”Hakemuksia tuli 40, joista toimitusjohtajaprofiilin mukaan jatkoon valittiin 13 ehdokasta ja valinnan edetessä valittiin kolme Vermoon haastateltavaksi. Sen jälkeen tehtiin kahdelle soveltuvuustesti. Hallitus teki lopullisen päätöksen maanantaina.”

Vermoon on haettu myös uutta kilpailupäällikköä, mutta rekrytointi on vielä kesken. Alkuviikosta julkistettiin Pekka Kaidesojan nimitys syksyllä Vermossa järjestettävien EM-ravien projektipäälliköksi.

Heikki Häyhä kertoo ilmoittautuvansa kurssille opettelemaan hevosen ajamista.

”Se tulee heti keväällä. Tarkoitukseni on ottaa laji heti syvemmin haltuun”, tuore toimitusjohtaja ilmoittaa.

Vermon uusi pomo on tänään vieraana Hevosurheilun podcast-lähetyksessä. Podcast ladataan verkkosivuille noin klo 14.