Christa Packalénin valmennettavan kilpailukausi päättyi Vermoon.

Kaksi heikompaa starttia tehnyt Zeus Kemp menee tiistaina Teivon klinikalle tutkittavaksi. Valmentaja Christa Packalén toivoo, että jokin  järkevä syy hevosen suorituksille löytyy.

“Huolettaa totta kai, kun hevonen yhtäkkiä menee huonommaksi. Toivottavasti kyseessä on jotain, mikä voidaan helposti hoitaa”, hän huokasi. “Hevosen kausi on nyt tässä, se ei enää tänä vuonna kilpaile.”

Keskiviikon Toto65-kierroksella lähtönsä selkeänä suosikkina startannut Zeus Kemp oli vaisu. Se juoksi toisena ulkona ja vielä 500 metriä ennen maalia sillä olisi ollut tilat kääntää kiriin. Kun näin ei tapahtunut, rymistelivät muut takaa ohi. Edellisessä startissaan kolme viikkoa aiemmin ruuna laukkasi kuolemanpaikalta ja jäi hännille.

“Viimeksi kuski Hannu (Torvinen) sanoi, että hevonen tuntui startissa vetämättömältä. Hannu tuntee sen hyvin ja tiesi, ettei se ollut oma itsensä. Siksi hän ei aikomuksensa mukaisesti kääntänyt hevosta ulos, mikä oli hevosen kannalta hyvä asia”, Packalén kertoi. “Edellisen startin jälkeen ruunaa hoidettiin tässä välissä, ja se vaikutti kotona normaalilta.”

Zeus Kemp on kilpaillut lähes vuoden putkeen, joten mikäli siitä ei selittävää vikaa tutkimuksissa löydy, saa se joka tapauksessa jäädä tauolle ja sitä myöten talvitreeniin.

“Käännetään nyt katse suosiolla ensi vuoteen.”

Seitsemänvuotiaalla Zeus Kempillä on takanaan uransa menestyksekkäin kausi. Se on 18:ssa startissaan tienannut yli 38 000 euroa, voittanut kuudesti, ollut toinen kolmasti ja kolmas kahdesti. Se juoksi ykköselle muun muassa Forssan hopeadivisioonassa syyskuussa, ja teki kaudella myös uudet ennätyksensä 12,5ake ja 14,3ke.