Teivossa tapahtuu jo Kriteriumia edeltävänä perjantaina, kun hevostenhoitajat kokoontuvat yhteiseen koulutustilaisuuteensa.

Kriteriumpäivän keskustelu- ja koulutustilaisuus on muodostunut jo perinteeksi, mutta nyt kokonaisuutta on täydennetty erityisesti hevostenhoitajille suunnatulla koulutuspäivällä. Hevosurheilun yhdessä Ypäjän Hevosopiston, Teivon raviradan, Tampereen Hevosklinikan, Biofarmin ja Ravivalmentajien yhdistyksen kanssa järjestämä hevostenhoitajien ja nuorten raviammattilaisten täydennyskoulutustilaisuus osoittautui menestykseksi. Tilaisuuteen on ilmoittautunut yli 80 henkilöä.

Ohjelma on mielenkiintoinen. Päivän aikana kuullaan mm. eläinlääkäri Jukka Houttua urheiluhevosten jalkaongelmista ja asiantuntijaeläinlääkäri Katja Hautalaa lääkeaineiden käsittelystä ja määräyksistä. Hevosalan ammattilaisen työkyvyn ylläpitämisestä puhuu liikunnanohjaaja Pirita Hipp-Koskenoja.

“Olen erittäin iloinen siitä, miten hyvin asia on otettu vastaan. Se kertoo osittain siitä, että tälle ryhmälle ei ole ainakaan muistini mukaan järjestetty aikoihin mitään vastaavaa”, Teivon puheenjohtaja Kristiina Ertola huomauttaa. “Hevostenhoitajat ovat yksi tärkeimmistä henkilöryhmistä tällä alalla, eikä homma pyöri ilman heitä. Koulutuksen yhteydessä on tarkoitus toteuttaa myös kysely siitä, mitä he raviratojen puolelta toivovat.”

Tilaisuuden oli osaltaan mahdollistamassa ruotsalainen mestarivalmentaja Stig H Johansson, joka luovutti viimesyksyisen Hevosurheilun 90-vuotisjuhlaluennon palkkionsa koulutustarkoitukseen käytettäväksi. Tilaisuuden aluksi kuullaankin Johanssonin videotervehdys osallistujille.