Ravivalmentaja Heikki Korpi kertoo perjantain Hevosurheilussa, miten hän viimeisteli Slybowl Hanoverin Mikkelin vauhtimailille vuonna 1991. 

”Slybowl Hanover lämmitettiin ennen St Micheliä kaksi kertaa. Hoitaja lämmitti ensimmäisellä kerralla, se meni viisi kierrosta reipasta hölkkää ja yhden 200 metrin pätkän aika kovaa, mutta ei vielä täyttä. Toisen kerran lämmitin itse, se oli noin tuntia ennen starttia. Viimeisen 250 metrin pätkän lämmityksessä ajoin sillä melkein niin kovaa kuin se pääsi”, Heikki Korpi kertaa.

Ajat ja metrimäärät tulevat valmentajan suusta kuin apteekin hyllyltä. Niin hyvin hänellä on muistissa tuo päivä, jolloin ori vuonna 1991 lipui St Michelin voittoon.

Pitkään Italiassa työskennellyt valmentaja satutti viime vuonna olkapäänsä.

“Olen nyt asunut viime kuukaudet Suomessa. Tämän kuukauden vielä tässä lorvin, mutta sitten on jotain keksittävä. Ja ulkomaille olen palaamassa, täällä on sen verran rajalliset mahdollisuudet, kun on ollut niin kauan pois”, Korpi kertoo.

Hän odottaa viikonlopun St Micheliä mielenkiinnolla.

“Monta hyvää hevosta on mukana, ja kyllä se mielestäni tekee hyvää suomalaiselle raviurheilulle, että juuri suomalaishevoset pääsevät näitä korkkaamaan. Mikkelissä on ihan erilaista ajaa kilpaa kuin missään muualla, se fiilinki on siellä ihan omanlaisensa. Se on aina ollut niin hieno viikonloppu.”

Mitä eroa on hevosen viimeistelyissä, kun verrataan edeltävää viikkoa ennen täyden matkan ja mailin kisaa? Kysymykseen Hevosurheilussa vastaa Heikki Korven lisäksi raviohjastaja ja -valmentaja Antti Teivainen.

Lue lisää lehdestä perjantaina 14. heinäkuuta.