Vermo tarjoaa yhteistyökumppaninsa kanssa kesäkuun loppuun asti mahdollisuuden kokeilla infrapunalämmityslaitetta ilmaiseksi.

Yhteistyökumppanina on ruotsalainen EnergyLight, joka on viime vuosien aikana valmistanut ja myynyt noin sata infrapunaa hyödyntävää laitteistoa. Puolet laitteista on myyty Ruotsin ulkopuolelle lähinnä ravitalleille, ratsastustalleille ja raviradoille.

“Jan Olav Perssonilla on kaksi tällaista, laitteet löytyvär myös Åbyn ja Jagersron raviradoilta”, kertoo EnergyLightin Gunnar Ånerud. Käsittelyn varoaika on 96 tuntia ennen starttia. Ånerud kertoo että laitetta voi käyttää hevosen kuivattamiseen jolloin aika on noin 10 minuuttia ja lämpöhoidoissa aika on noin 20 minuuttia. Maallikko huomaa nopeasti eron solariumhoitoihin. Infrapunan voimasta ilma ei lämpene. Infrapuna ei sisällä UV-säteilyä.

Ravivalmentaja Antti Serkamon kokemuksen mukaan infrapunahetki rauhoittaa hevosta ja nopeuttaa palautumista. Laite on maksutta kokeiltavissa toukokuun loppuun, minkä jälkeen sen käyttö muuttu maksulliseksi. Vermo on sopinut laitteen olevan raviradan pesutiloissa ainakin kuluvan vuoden loppuun.