Harrastajavalmentaja Jaakko Kyrö jännittää Vermon lauantain haastajadivisioonafinaalissa omakasvatti Anything For Youn puolesta. 

Nyt 5-vuotias ruuna väläytteli hyviä suorituksia jo 3-vuotiskauden keväällä, mutta ikäluokkakilpailuihin tähtääminen jäi Anything For Youlta kuitenkin kokonaan väliin kavio-ongelmien takia. Viime kuukausien erityisen hyvä menestys johtuu Kyrön mukaan suurelta osin juuri siitä, että ongelmat alkavat vihdoin olla kokonaan selätetty.

Anything For You lähtee lauantain finaaliin allaan viiden ykkösen putki. Hevosurheilun keskiviikkonumeron lähikuvassa Jaakko Kyrö kertoo valmennusmetodeistaan ja siitä, miten päätyi raviharrastuksen pariin vasta aikuisiällä.

Kyrö haluaakin kannustaa myös muita lajista kiinnostuneita tulemaan rohkeasti mukaan.

”Kyllä minä kehtaan sanoa, että en ole koskaan lyönyt hevosen kavioon naulan naulaa. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse, mutta silti voi harrastaa. Valmentaminen eli hevosen liikuttaminen se tässä varmaan helpointa on. Hoitajan hommia onkin joutunut opiskelemaan enemmän, siis kaikki jalkojen ja haavojen hoitaminen ynnä muu sellainen.”

Hevosurheilun keskiviikkolehdessä kerrotaan myös avotyöstä, jossa kehitysvammaiset tekevät työtä tavallisilla työpaikoilla. Tällaisessa tehtävässä työskentelee muun muassa Samuli Kivinen, 26, Kaustisen raviradan ravintolakatsomoapulainen.

Reine Mutka pohtii valmennuksen vaikutuksia hevosten lihaksistolle. Mutkalla on kokemusta hevosista 1970-luvulta lähtien ja 15 vuoden kokemus hevoshierojana.

”Ravivarmuus on kilpailutilanteissa parantunut hevosen tasapainon kehittymisen myötä”, Mutka arvioi ja suosittelee vaihtelevaa treenipohjaa parhaaksi treenialustaksi.

”Mielestäni olisi myös hyvä idea, jos kilpaa ajettaisiin vuorotellen eri suuntiin.”

Tilaa Hevosurheilu tai osta kätevä näköislehti.

Artikkelia muokattu 29. maaliskuuta kello 10:08: Toisin kuin artikkelissa ensin mainittiin, Jaakko Kyrön asuinpaikkakunta ei ole Forssa. Tammelassa asuva Kyrö käy valmentamassa hevostaan Forssan Pilvenmäellä sijaitsevassa Henna Haaviston tallissa.