Eduskunnan puhemies Maria Lohelalla on tapana rentoutua kesken vaativan työnsä GT:n avulla. Kyseessä ei kuitenkaan kiniinipitoinen juoma vaan kimpassa yhdeksän muun omistajan kanssa omistettava ravurivarsa Global Trigger.

“Tämä on harrastus, nautinto ja ilo. Samalla kyseessä on suomalainen elinkeino ja mahdollisuus tukea arvokasta kulttuuriperintöä”, puhemies Lohela pohdiskeli lietolaisella Isotalon ravitallilla. Hevosurheilu pääsi seuraamaan puhemies Lohelan ja Tamma Global Triggerin porkkanansyöttöhetkeä. Samalla kävi selville se, että vauhdin hurma on Lohelalle tuttua niin ravikärryillä kuin ratsastajanakin.

Global Triggerin valmentaja Pertti Isotalo seurasi tyytyväisenä puhemiehen ja valmennettavansa kohtaamista. “Kukkahattutädeille ei pidä naureskella. Hevosen päätä ja psyykettä pitää arvostaa. Lenkin jälkeen hevsota täytyy silitellä ja sille pitää tarjota porkkanaa”, Isotalo toteaa.

Millainen on puhemiehen kimppavarsa Global Trigger? Entä millainen on Maria Lohelan oma hevoshistoria? Kuka eduskunnassa houkutteli puhemiehen hevosenomistajaksi? Lue lisää keskiviikon 9.12. Hevosurheilusta.