Kaisa Toivosen valmennustallilla ja Janne Mäenpään Totochampions Stablella kulkee. Paitsi että I’m Just A Sund voitti juuri pronssidivisioonafinaalin, Rocket Zet tekee tiliä Ranskassa.

Miten Rocket Zetin kilpailuttaminen tapahtuu, kun Toivonen huolehtii entiseen tapaan Kirkkonummella sijaitsevasta yksiköstään?

Käytännössä kyse on etäkilpailuttamisesta. Kovaan ja suoritusvarmaan kilpailukuntoon valmennettu ruuna siirrettiin Ranskaan euroja vuolemaan Satu Liitiäisen ja Daniel Parlingin talliin vastuuvalmentajana toimivan Toivosen ohjein.

”Se on tosi hassua, kun televisioruudussa vilkkuu nimi madam Toivonen. Puhuvat studiossa ranskaksi innokkaasti ja paljon, ja ainoa, mitä ymmärrän siitä, on tuo madam Toivonen ja Rocket Zet”, Kaisa Toivonen naurahtaa.

Keskiviikon lehdessä esitellään Kymenlaakso-ajon karsintavoittajana finaaliin lähtevä ruuna Delightful Moment. Valmentaja Isto Kuisma kertoo, että kotiradan suurkilpailu on ollut mielessä tämän hevosen osalta jo pidempään.

“Meillä oli jo kesällä mielessä Kymenlaakso-ajo, vaikka varsa oli vauhdikas. En halunnut lähteä edes kokeilemaan sillä isoja poikia vastaan, kun hevonen näytti merkkejä siitä, että se on vähän turhankin menollaan. Otimme sen kanssa rauhassa ja treenattiin hevosta”, Kuisma sanoo.

Uutispuolella käydään läpi ensi vuoden kilpailukalenterin häviäjät ja voittajat.  Toto76-ravit profiloituvat jatkossa entistä vahvemmin lauantaipäiviin, sillä tänä vuonna ajetut ekstrakierrokset ovat ensi vuoden kalenterissa Toto65-statuksen alla.

Muutos iskee erityisesti Tornioon ja Kajaaniin, jotka ovat poistumassa kokonaan Toto76-kartalta. Keskiviikon lehdestä voit lukea muun muassa sen, mitä Markus Keskimaunulla Tornion raviradalta on asiasta sanottavana.

Toinen jo paljon keskustelua herättänyt aihe on bisfosfonaattien varoajan venyttäminen. Nordic Equine Medication and Antidoping Committee on päättänyt, että bisfosfonaattien (Tildren, Osphos), varoaika nostetaan 60 vuorokauteen ensi vuoden alussa. Asiaa lehdessä kommentoi Hippoksen eläinlääkäri Reija Junkkari.

Kuten Hevosurheilu uutisoi jo perjantaina 20. lokakuuta, Teivon raviradan alueelle on suunnitteilla uusi asuinalue. Ravirata sekä Ylöjärven ja Tampereen kaupungit julkaisivat asiaan liittyvän selvitystyön aikataulun viime viikolla, ja radan tulevaisuudesta pyritään päättämään ensi kesään mennessä. Selvitystyötä lehdessä avaa Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Mahlamäki.


Nämä ja paljon muuuta Hevosurheilussa keskiviikkona 1. marraskuuta. Lehden voit tilata kotiisi täältä. Näppärän näköislehden pääset lukemaan täältä.