Hevosurheilun keskiviikkonumerossa palataan vielä kerran sunnuntaina sinivalkoiseen juhlaan päättyneeseen Finlandia-ajoon. Kuukauden hevosena esitellään Tapio Mäki-Tulokkaan tallin tähti T.Rex. 

Vaikka D.D.’s Hitmanin omistaja Reima Kuisla ei opiskelukiireiltään ehtinyt sunnuntaiksi paikan päälle Helsinkiin, piti hänellä voittopäivän iltana silti kiirettä. Onnittelusoittajien ja haastattelijoiden lisäksi omistajaan ottivat yhteyttä myös suurten kilpailujen edustajat.

Petri Puron valmentama D.D.’s Hitman sai ensimmäisenä hevosena kutsun tämän kesän St. Micheliin. Portti aukesi myös kaksi viikkoa Elitloppetiin jälkeen ajettavaan Oslo Grand Prix’hin.

“Komea potti kaurarahaa, 110 000 euroa. Helposti Hitman sieltä tuli, piiska taaksepäin ja korvat kiinni”, Kuisla kommentoi Finlandia-voittoa.

Elitloppetin pinkki kutsukirje ojennettiin jo Vermon raviradalla hevosen eläinlääkärille ja managerille Meri Rantakalliolle. Vermossa hevosen kanssa oli sen hoitaja Laura Myllymaa.

“Pitkästä aikaa itkin, tämä oli niin suuri hetki”, Myllymaa sanoi.

Keskiviikon Toto75-raportoinnissa käydään läpi Vermon sunnuntain kaikki huippuhetket. Luettavissa on muun muassa Erkon Pokaalin, Glenn Kosmos Memorialin, Seppeleajon ja Prix Monté Finlandian voittajien taustajoukkojen ajatukset.

D.D.’s Hitman laittoi Maamme-laulun soimaan Vermossa, ja Hevosurheilun Kuukauden hevonen T.Rex on laittanut Antti Tuiskun Peto on irti -kappaleen soimaan suomalaisilla raviradoilla jo lukuisia kertoja.

Menestyshevosen uraa seurataan tarkasti myös sen synnyinmaasta Tanskasta käsin. T.Rex on Bent Lindhardtin eniten tienannut ja nopein kasvatti.

“Muistan hyvin, millainen T.Rex oli pikkuvarsana. Se oli tavallinen orivarsa käsitellä, ja huutokaupassa erottui erityisen hyvin edukseen. Minusta se oli tyypillinen isänsä Great Challengerin jälkeläinen”, Lindhardt kertoo Hevosurheilun haastattelussa.

Hevosen koko tiimi kehuu sen loistavaa kilpailupäätä. Artikkelissa hevosesta kertovat sen kasvattajan lisäksi osaomistaja Vesa Kanerva, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas, hoitaja Annika Aalto sekä ohjastaja Mika Forss.

“T.Rex keskittää ennen lähtöä kaikki ajatuksensa, no, en tiedä mihin se ne keskittää, mutta kun aletaan ajaa kilpaa, se muuttuu ihan totaalisesti. Se on ihan eri hevonen kaikkina muina aikoina paitsi silloin, kun ollaan auton perässä. Ja se on sen vahvuus. Se ei tuhlaa itseään millin vertaa ennen kuin ollaan kilpailutilanteessa”, Mika Forss kuvailee.

Lehden uutispuolelta löytyy eläinsuojeluilmoituksiin liittyvää asiaa. Hevosurheilun selvityksen mukaan moni hevosiin liittyvä ilmoitus on perusteltu, ja valvontaeläinlääkäri joutuu antamaan vähintään neuvoja tallipitäjälle.

Ammattitalleilla huomautettavaa on yleisesti vain vähän. Pääuutisessa kerrotaan, mistä huomautettavaa yleensä tulee.

Nämä ja paljon muuta Hevosurheilussa keskiviikkona 10. toukokuuta.

Koton lunki ja omissa oloissaan viihtyvä T.Rex on Annika Aallon passi. Kuva: Hanna Laakso


Tilaa Hevosurheilu kotiisi, tai osta kätevä näköislehti.