“Muut eivät saaneet meistä otetta, ja suoran alussa rupesi tulemaan makea vesi suuhun”, 33-vuotias Henri Bollström kertasi tuntemuksiaan Tähen Toivomuksen Suur-Hollola-juoksun aikana.

Bollström lipui sunnuntaina uransa ensimmäiseen Suur-Hollola-voittoon 6-vuotiaan Tähen Toivomuksen kanssa. Pokaali matkasi sunnuntaina Hankasalmelle etevänä suomenhevosmiehenä tunnetun valmentaja Pauli Raivion mukana.

Tähen Toivomus ja Pauli Raivio. Kuva: Roosa Lindholm

“Minä en uskonut voittoon ennen kuin tornista kuulutettiin, että kukaan ei tavoita Tähen Toivomusta”, Raivio hymyili.

Tähen Toivomus voitti Suur-Hollolan ensikertalaisena, mutta lämminveristen kilpailussa puhui kokemus. Supertamma Venice teki saman tempun kuin viime vuonna ja juoksi itsensä kaksinkertaiseksi Suur-Hollola-ajon voittajaksi.

Mika Forss ja Heikki Korhonen. Kuva: Roosa Lindholm

Omistaja-valmentaja Heikki Korhonen kertoi, että tällä kertaa päätös siirtää Venice syksyllä eläkkeelle kilparadoilta pitää.

”Se on ihan satavarma. Venice on palkinnut meidät ja koko suomalaisen raviurheilun. Ei taida olla toista suomalaista tammaa, joka olisi juossut niin paljon suomalaista rahaa kuin Venice. Toki esimerkiksi Passionate Kemp juoksi toista miljoonaa rahaa, mutta se kaikki raha ei ollut Suomesta”, Korhonen sanoi.

Venice on Mika Forssille yksi hänen uransa kaikkien aikojen tärkeimmistä hevosista. Kuva: Roosa Lindholm

Hevosurheilun keskiviikkonumerossa palataan vielä kerran Lahden Suur-Hollola-ravien tunnelmiin, ja mukana on myös viikonlopun muiden voittajien mietteitä.

Kuukauden hevonen -artikkelissa esitellään Team Tuplakimpan Issaquah Sund, jota Hevosurheilu kävi tapaamassa Jämsässä Tero E. Mäenpään tallissa. Lisäksi uutispuolella kerrotaan muun muassa maakuntaradoille tulevasta uudesta radanhoitokalustosta.

Lisää kuvia ja tunnelmia Hevosurheilussa keskiviikkona 5. heinäkuuta.

Hevosurheilun tilaajaksi pääset tästä linkistä, ja kätevän näköislehden voit ostaa täältä.