Tuore jalostuskuvasto tarjoaa tuhdin lukupaketin kasvatuksesta Suomessa ja ulkomailla, unohtamatta isäori- ja astutustilastoja. 

Jalostuskuvaston ulkomaihin keskittyvä osio alkaa Lufti Kolgjinin syväluotaavalla haastattelulla. Kolgjini on oman tiensä kulkija, mikä pitää paikkansa myös hevoskasvatuksessa.

Katseet suunnataan myös Ranskaan, Hevosurheilu kävi tapaamassa Jalostuskuvaston kannessakin komeilevaa, Ranskan kuuminta isäoria Ready Cashia.

Lisäksi kuvaston sivuilla vieraillaan Yhdysvaltain Kentuckyssä, jossa olosuhteet ovat hevoskasvatukselle ihanteelliset.

Kotimaan kiinnostavat kasvatusjutut esittelevät tänä vuonna muun muassa Annamari Sipilän tilan toimintaa. Sahalahdessa sijaitsevalla Sipilän tilalla on kasvatettu juoksijoita jo 100 vuotta. Kun Sipilän tyttäret ovat nyt mukana jatkamassa perinnettä, hevoskasvattajia löytyy suvusta jo viidennessä sukupolvessa.

Viime syksyisen Ypäjän hevoshuutokaupan tunnelmiin palataan kimppavarsaa etsineiden Heikki ja Jukka Torvisen sekä Miika Lähdeniemen mukana.

Jalostustieteen näkökulmia tarjoaa tämä vuoden kuvastossa Antero Tupamäki, joka avaa ajatuksiaan suomenhevosen periytymisasteesta.

Mukana on myös muun muassa artikkeli ravivarmuusgeenistä – ja paljon muuta!

Jalostuskuvasto 2016 löytyy lehtipisteistä perjantaina 4. maaliskuuta. Tilaajat, joilla kuvasto on liitetty lehtitilaukseen saavat lehden niin ikään 4.3. Hevosurheilun tuotekaupan tilausten toimitukset alkavat viikolla 10. 

Irtonumeron hinta 12 euroa.