Hevosurheilun perjantain numero on hoito- ja varusteteema. Mukana ovat eläinlääkäri Erkki Luikko, hevosenhoitajat Heidi Mulari ja Jenni Sorjonen sekä varuste-ekspertti Elsa Kettunen. 

Teemajuttupaketti alkaa Elsa Kettusen haastattelulla. Kettunen on parinkymmenen vuoden ajan korjannut hevosten varusteita pakettiautossaan.

Hän liputtaa nahan puolesta.

“Kun nahka on hyvää, hyvistä tarpeista tehty, riittävän vahvaa ja sitkeää, niin sitä ei voita mikään. Se on hevosellekin miellyttävämpää materiaalia kuin mikään muu.”

Eläinlääkäri Erkki Luikkoa hirvittää liikalihavien harrastehevosten nykyinen määrä Suomessa.

“Ei ehkä tulla ajatelleeksi myöskään sitä, että hevosen nivelille on ihan sama onko se sadan kilon ylipaino satulassa vai sen omassa kehossa”, Luikko sanoo.

Heidi Mulari vaikuttaa tällä hetkellä hevosenhoitajana Sveitsissä. Jenni Sorjonen puolestaan palasi Ranskan reissultaan Suomeen tänä kesänä. Hoitojutussa kuullaan hoitajilta huippuhevosten hoitamisen saloista sekä ratsu- että ravipuolella.

Tuomas Korvenojan tallista nähdään vahva edustus lauantain Tammakriteriumissa. Yksi kisaan lähtevistä Korvenojan valmennettavista on Mikko Laakkosen Angry Lady.

”Kesän juoksuista on toistaiseksi jäänyt hieman hampaankoloon”, omistaja-kasvattaja Laakkonen sanoo.

Finaalissa nähdään myös kaksi Raviliigan varsaa, Jokimaan Stone Capes Olive sekä Vermon Grainfield Fanny. Lue, millaisia ovat kimpanvetäjien mietteet ennen isoa kisaa.

Peliyhtiöasia on jälleen pinnalla. Peliyhtiöiden yhdistämistä koskeva asiakirja on tulossa julki, ja Hippoksen hallitus tekee asiasta maanantaina esityksen tiistaina kokoontuvalle valtuuskunnan ylimääräiselle kokoukselle.

Ratsastus-liitteesta löytyy uutispaloja Aachenin EM-kilpailuista. Lähikuvassa on suomenhevosten koulumestaruuden voittanut Jalopeno.

”Kyllä tällaisella kelpaa ratsastaa! Mitä enemmän on ihmisiä häntä on katsomassa ja ihailemassa, sitä enemmän ori esiintyy. Jape on estradilla todella kotonaan”, kommentoi oriilla muutaman kauden kisannut Hanne-Mari Kiuttu.

Lisäksi liitteessä päästään pintaa syvemmälle Katja Kuokan ja Hessin Leevin kanssa.

Pysy vauhdissa mukana tilaamalla Hevosurheilu.

Tai tutustu lehteen ostamalla näppärä näköislehti.