Tuore Hevosurheilu johdattaa varsojen oston ja myynnin saloihin. Laajassa lukupaketissa muun muassa reportaasi Ruotsista Wenngarnin huutokaupasta ja Jouko Tarvaisen vinkit suomenhevosvarsan ostamisesta kiinnostuneille.

”Ravihevosen kasvattaminen on kuin osakekauppaa. Joskus sijoituksesi kannattaa, joskus ei”, Boko Stablesin John Bootsman totesi tässä elokuussa ensimmäistä kertaa järjestetyssä Wenngarn Yearling Sales -huutokaupassa. Päivän aikana myytiin yhteensä 76 varsaa, joiden keskihinta oli 354 868 kruunua. Olimme paikan päällä seuraamassa kaupantekoa ja kuulimme muun muassa Tuomas Korvenojan ja Reijo Liljendahlin mietteitä tapahtuman hevostarjonnasta ja siitä, mitä he varsoissa katsovat.

Pitkän uran tehnyt ravivalmentaja Jouko Tarvainen tietää, mistä hyvän suomenhevosvarsan tunnistaa. Koostimme Tarvaisen vinkeistä yhdeksän kohda muistilistan 2–3-vuotiaan suomenhevosvarsan ostajalle.

Hevosurheilu sukeltaa viikonlopun Oulu Expressin ennakkotunnelmiin. Esittelemme lähikuvissa kaksi hevosta, joilla on mahdollisuus nousta lähdöissään kärkeen. Arvon Herran karsintajuoksu tuotti uuden ennätyksen 26,3a. Esitys yllätti myös hevosen valmentajan Reijo Vainikan. Kauteen lähdettiin matalalla profiililla, tavoitteena oli alun perin tähtirajan alittaminen. Vainikka kertoo, millaisena näkee hevosen mahdollisuudet ja mikä on Arvon Herran seuraava tähtäin Oulun jälkeen.

Minto’s Daisy Star on nurmeslaisen Minna Piirosen kotikasvatti toisessa polvessa. Piirosen valmentamat hevoset ovat tehneet viime aikoina kovaa tulosta, ja valmentajan voittoprosentti on tältä vuodelta 40. Lähikuvassa kerromme, miten Minto’s Daisy Star kasvoi säpsystä orpovarsasta yhdeksi Oulu Expressin ennakkosuosikeista.

Pararatsastaja Katja Karjalainen valittiin soihdunkantajaksi, ja hän johdatti suomen joukkueen Maracana-stadionille Rio de Janeirossa. Karjalainen on antanut kasvot suomalaiselle pararatsastukselle 20 vuoden ajan, ja hän aikoo lopettaa uransa näihin olympialaisiin. Ratsastusliitteen laaja henkilökuva käy läpi Karjalaisen uran huippuhetket ja tuoreet tunnelmat viimeisen suurkisan kynnyksellä.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.