Harri Koivunen ajoi Bella Varjosen tallin ruuna Varjomannilla koelähdön kesällä 2012. 

Bella Varjonen muistaa melko tarkasti, mitä Koivunen koelähdön jälkeen hevosesta sanoi.

“Että ei tämä hevonen nyt ihan loista, mutta kyllä se joskus vielä 25-ajan menee”, valmentaja kertoo. “Tässä hiljattain minä tämän Harrillekin totesin. Niin paljon kuin minä häntä arvostan ja kunnioitan ja hänestä tykkään, niin minusta oli aivan ihanaa, että hän oli kerrankin väärässä. Varjomanni meni sitten kahtakahta.”

Mitä muita käänteitä ja hauskoja tarinoita Varjomannin tiellä koelähdöstä nykyhetkeen liittyy? Kovan alkukauden radoilla tehnyt ja kotona Varjo-tallilla alkeis- sekä vammaisratsastajien luottohevosena toimiva Varjomanni esitellään Hevosurheilussa Kuukauden hevosena.

Ratsastus-liitteen pääjutussa äänessä on Herman van Triest, mies Juulia Jyläksen takana. Hänen mukaansa hevoskasvatuksessa haetaan ensisijaisesti asennetta, niin kutsuttua kilpailupäätä, voitontahtoa.

“Hyvät hevoset ovat aina hyviä, tekevät ne mitä tahansa, sillä niiden hyvyys on asenteessa. Niinpä, kun kaivautuu syvemmälle historiaan, saattaa löytyä jokin vanha holsteinin kantatamma, joka oli erinomainen vaunu- tai työhevonen.”

Lisäksi hän sanoo, että tamma edustaa 70 prosenttia ja ori 30 prosenttia jälkeläisen ominaisuuksista.

“Niin se on, ja kaikki kasvattajat sen tietävät.”

Lehden uutispuolella käydään muun muassa läpi hevostalouden viime vuoden tunnuslukuja ja haastatellaan SRL:n uutta toimitusjohtajaa Pekka Törmälää.

Nämä ja paljon muuta Hevosurheilussa perjantaina 13. huhtikuuta.

Haluatko tilata keskiviikkoisin ja perjantaisin ilmestyvän Hevosurheilun? Tilaamaan pääset täältä. Kätevän digilehden pääset lukemaan täältä. Muista myös uusi ilmainen mobiilisovellus.

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›