Perjantain Hevosurheilu luotaa kohti lauantaina Killerillä ajettavaa suomenhevosten derbyä, jonka voittaja palkitaan 45 000 eurolla. 

Leo Mönttinen osti Vixusta ja muita derbyfinaalin kovia nimiä haastamaan lähtevän Larsmanin sattumalta.

Viime joulukuussa hän oli treenaamassa hevostaan Jokimaalla.

”Seisottiin siinä porukalla pikkuringissä. Kysyin Innasen Samulilta, mitä kuuluu sille hyvälle suomenhevoselle, millä hän ajeli kilpaakin. Samuli sanoi, että se on sairastellut ja olisi myytävänä”, Mönttinen sanoo.

Palatessaan Jokimaalta kotiin hän soitti Larsmanin omistajalle. Hevonen oli silloin palannut savonlinnalaisen Kari Innasen treenistä kasvattajalleen Ari Naukkariselle. Mönttisellä olisi ollut hevosen ympärille pieni kimppa, mutta se kuivahti kasaan.

”Päivän kaksi sulattelin asiaa, soitin kasvattajalle uudelleen ja ilmoitin, että ostan sen itselleni. Ostin näkemättä.”

Larsmanin lisäksi derbyfinalisteista tarkemmin perjantain lehdessä esitellään Herra Heinämies, joka on Team Ojanperän ja hevosen omistajien Petri Säterin sekä Terhi Saarasen yhteisprojekti. Toki lehdestä löytyy myös perinteiset derbyesittelyt, joissa käydään läpi kaikki 12 finalistia.

Uutispuolella käydään läpi heinäasiaa, kun poikkeuksellinen kasvukausi näkyy hevosheinän saatavuudessa. Kuivuus on syönyt sadon suurelta osin koko Pohjois-Euroopassa. Suomessa heinäsato on jäämässä koko maassa normaalivuotta alemmaksi.

Ratsastusliitteessä on asiaa pelkotiloista ja esitellään Hevostoiminta Balanssin tarjontaa.

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ammattilaisen Mari Putkonen-Hutchinsin mieleen on jäänyt monia ala-asteikäisiä asiakkaita, jotka ovat kärsineet erilaisista pelkotiloista.

”Tilanteisiin lähtemisen pelko ja pelko toimia ilman vanhempia ovat hyvin yleisiä. Tavoite on se, että asiakas uskaltaa jäädä tänne minun ja hevosten kanssa ja päästä sitä kautta sellaiseen tilanteeseen, että pystyy jatkamaan harrastusta täällä ryhmässä muiden lasten kanssa”, hän sanoo.

Nämä ja paljon muuta Hevosurheilussa perjantaina 24. elokuuta. 

Hevosurheilun tilaajaksi? Tilaamaan pääset täältä. Lehden voit tilata myös soittamalla Hevosurheilun asiakaspalveluun numeroon 020 760 5300.

Kätevän digilehden pääset ostamaan täältä.

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›