Twigs Voici puolustaa lauantaina Pivenmäellä viime vuoden Tammavaltikka-titteliään. Menestystamma on valmentajalleen Pekka Korvelle erityinen monella tavalla.

”Jos se olisi ollut joku normaali hevonen, olisin varmaan laittanut rahat taskuun, mutta tästä en ole raaskinut luopua”, Korpi kertoo.

Mikä tekee tammasta niin erityislaatuisen, että Korpi ei voisi edes harkita sen myymistä? Sen paljastaa Hevosurheilun tuore lähikuva. Kuulimme lisäksi Korven mietteitä sekä tulevan viikonlopun koitoksesta että Twigs Voicin uran jatkosta.

Vaikka Twigs Voici on lauantain ennakkosuosikki, luvassa on tasokas ja tasainen taisto. Kisaennakossa ääneen pääsevät Tapio Perttunen, Tom Eriksson ja Juha Utala, jotka arvioivat valmennettaviensa pärjäämismahdollisuuksia ja kovimpia vastuksia.

UET Trotting Masters -finaali juostaan Bjerkessä sunnuntaina. Kisassa on ainoastaan yksi suosikki – 5-vuotias Nuncio. Hevosurheilu kysyi valmentaja Stefan Melanderilta superorin tuoreimmat kuulumiset. Kerromme myös, millä tavoin tämän vuoden finaalin lähtölista poikkeaa aiemmista vuosista. Artikkelikokonaisuudessa mukana lisäksi UET Masters -kilpailusarjan historia sekä Oslon sunnuntain muun ohjelman esittely.

Uutisissa selvitimme, elääkö unelma UET Masters -sarjan finaalin järjestämisestä vielä suomalaisten kisajärjestäjien sydämissä. Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi nostaa vaihtoehtona esiin erään toisen eurooppalaisen suurkilpailupäivän järjestämisen Suomessa.

Tuore suomenhevosten koulumestari Corleone on ravitallin ykköshevonen. Myös Corleonelle kaavailtiin alun perin ravurin uraa, mutta kohtalo päätti toisin. Orin valmennuksessa kuitenkin käytetään myös ravipuolelta saatuja oppeja, jotka kantavat hedelmää. Ratsastusliitteen laaja lähikuva perehtyy niihin tarkemmin. Kerromme myös, millaisia piirteitä Corleonen isä Erovisku jälkeläisiinsä periyttää ja kantoiko se mahdollisesti ravivarmuusgeeniä.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.