Suomenhevosten Kriteriumin voittaja Tähen Toivomus kilpailee perjantaina Satakunta-ajon karsinnoissa. Keskiviikon Hevosurheilu kertoo Tähen Toivomuksen, syyskuun Kuukauden hevosen, tarinan. 

Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio kertoo, että Kriteriumin voiton jälkeen onnitteluja on sadellut joka suunnalta.

“Esimerkiksi Voitto Karppinen Kuhmosta soitti ja sanoi, että hän oli noussut seisaalleen katsomaan finaalilähtöä. Ihan ruohonjuuritasolta on tullut hirveän paljon yhteydenottoja. Ehkä siinä on vähän semmoista, että kun olen tällainen pienen tallin maalaisvalmentaja”, Raivio pohtii.

Valmentaja sanoo, että häntä on myös ohjastajan puolelta muistettu lämmöllä.

Henkan (Bollström) ystäviltä on tullut sellaista viestiä, että arvostavat, kun luotimme häneen. Minä olen uskonut häneen aina. Se oli hänelle ensimmäinen suuri voitto, mutta hän ansaitsi sen”, Raivio sanoo.

Bollström pääsee tositoimiin Tähen Toivomuksen kanssa uudestaan perjantaina, kun hevonen starttaa Satakunta-ajon karsinnoissa.

“Volttilähtö on tässä kohtaa minulle vähän kysymysmerkki. Kyllä se kuitenkin niin luokkahevonen on. Voitosta lähden ajamaan”, Bollström sanoo.

Tähen Toivomuksen kanssa samassa karsintalähdössä Porissa starttaavat myös suomenhevosten Kriteriumin finalistit Loonastasta, Lilin Jytky ja Ypäjä Ilmestyvä.

Miksi Tähen Toivomus menetti varsana luottamuksensa Pauli Raivioon? Millainen suhde Pauli Raiviolla ja Tähen Toivomuksen kasvattajalla Taisto Rautiaisella on? Millaisessa ympäristössä Tähen Toivomusta valmennetaan? Miten hevosen omistajat Pauli Raivio ja Kari Hintikka kuvailevat sitä suhteessa sen täysveljeen Tähen Topeliukseen? Miksi Raivio on erityisen kiitollinen mestariohjastaja Jorma Kontiolle? Mitä sanoakseen Tuomas Pakkanen soitti Pauli Raiviolle kriteriumfinaalin jälkeen?

Lue Kuukauden hevonen -artikkeli Tähen Toivomuksesta Hevosurheilusta keskiviikkona 14. lokakuuta.

Tähen Toivomus Pauli Raivio Hankasalmi 1015 HanLaa (12)

Pauli Raivio ja Tähen Toivomus. Kuva: Hanna Laakso