Hevosurheilu esittelee kolmen vuoden tauolta kilpaurille menestymään palanneen Sisuviuksen helmikuun Kuukauden hevosena. 

Moni on siinä uskossa, että Hannu Kamppurin valmentama ja Riitta Kangasmäen sekä Jouko Yrjösen omistama ruuna olisi joutunut pitkälle tauolle loukkaantumisen vuoksi. Niin ei kuitenkaan ole, vaan Sisuvius kärsi luukivusta, jonka hoidon kulmakivenä toimii treenin keventäminen tai pahoissa tapauksissa lepo kokonaan.

Luusärkyä synnyttävät usein luuruhjeet, jotka ovat urheiluhevosilla yleisiä. Kuukauden hevonen -artikkelin ohessa Sisuviusta hoitanut eläinlääkäri Kimmo Elfving sekä hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Olli Mäkelä kertovat, mistä vaivassa on oikein kyse.

Sisuviuksen omistajat ja valmentaja ovat jaksaneet uskoa, että kun hevosen terveys saadaan kuntoon, annettavaa tulee olemaan paljon. Kykynsä ruuna on näyttänyt, mutta sen kilpailupään luonteesta ei kenelläkään ole vielä kunnon käsitystä.

“Sisuvius ei ole vielä väsähtänyt kertaakaan, emmekä siis ole nähneet, miten se päällään taistelee”, osaomistaja ja kasvattaja Jouko Yrjönen sanoo.

Toto76-raportissa palataan Vermoon ja Venicen näyttävään esiintymiseen. Heikki Korhosen tamma kutsuttiin viime viikonloppuna toukokuussa kilpailtavaan Finlandia-ajoon. Lehdestä löydät myös vihjeet keskiviikon Toto65-kierrokselle.

Uutispuolelta löytyy hevospassiasiaa. Viime vuonna syntyneiden varsojen hevospassit ovat olleet myöhässä, sillä Hippoksen toteuttama passiuudistus venyi pidempäään kuin luultiin.

Keskiviikon Hevosurheilu kertoo myös Turun kuninkuusravien positiivisesta tuloksesta sekä siitä, miten vanhojen tuontihevosten vastaanottaminen vaihtelee eri teurastamoiden välillä.


Haluatko tilaajaksi? Lehden pääset tilaamaan täältä.  Ostaa voi myös kätevän näköislehden. 

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat.