Perjantain Hevosurheilussa ennakoidaan laajasti lauantain derbyfinaalia.

Karsinnassa voittoon juosseeseen Lovely Alexanderiin ei moni uskonut vielä vuosi sitten. Hevonen ei silloin näyttänyt eikä tuntunut kummoiselta.

”Ajattelin, että mihin olen taas ryhtynyt. Totesin, että ei ainakaan vuoteen tarvitse suunnitella mihinkään raveihin lähtemistä”, Lovely Alexanderin valmentaja Oiva Käsnänen muistelee.

Nyt ”Aatu” on voittanut puolet uransa tähänastisista lähdöistään ja starttaa lauantaina vuoden suurimmassa kotimaisessa kilpailussa. Jutusta selviää myös mikä yhdistää Lovely Alexanderin toiseen derbyfinalistiin, jonka tarina esitellään perjantain lehdessä sekin.

Derbyyn paneudutaan myös, kun Timo Nurmos arvioi oman finaalikolmikkonsa mahdollisuuksia. Lisäksi lehdestä löytyy perinteinen derbyfinalistien esittelyaukeama, jossa käydään läpi kaikki 12 kivenkovaa nimeä.

Hevosenkenkien katoaminen voi synnyttää harrastajalle yllättävän ison menoerän. Esittelyssä eläinihmiselle oiva keino hankkia kadonneet kengät takaisin.

12-sivuisessa Ratsastus-liitteessä Stella Hagelstam kertoo SM-kultahevosensa New Hill Julitrean tarinan pala palalta. Myös Personal trainer -sarja saa jatkoa. Tällä kertaa valmistaudutaan kilpailuihin Sanna Siltakorven johdolla.

Nämä ja paljon muuta Hevosurheilussa perjantaina 31. elokuuta. 

Hevosurheilun tilaajaksi? Tilaamaan pääset täältä. Lehden voit tilata myös soittamalla Hevosurheilun asiakaspalveluun numeroon 020 760 5300.