Suomalainen Laura Vänskä työskentelee laukkahevosten parissa Ranskassa. Vänskän tie Nicolas Clementin kakkosmieheksi Chantillyyn on ollut vähintäänkin erikoinen. 

Jo pitkän reissun ulkomailla aiemmin tehnyt Vänskä haki vuonna 2013 sheikki Mohammed Al Maktoumin Darley Flying Start (nykyisin Godolphin Flying Start) -koulutukseen, jonne otetaan vuosittain vain 12 hakijaa. Ainutlaatuinen koulutus vei hänet opiskelemaan alaa ensin Irlantiin ja sitten Yhdysvaltoihin.

Perjantain numerossa Vänskä kertoo tarinansa, minkä lisäksi hänen työnantajansa Nicolas Clement valottaa ranskalaista laukkaurheilumaailmaa. Valmentajaurallaan kerran Ranskan suurimman laukkakilpailun L’Arc de Triomphin voittaneen Clementin tallissa on tällä hetkellä seitsemisenkymmentä hevosta.

Hevosurheilun artikkelissa Clement kertoo muun muassa prosessista, jolla laatuhevoset etsitään satojen hevosten huutokaupoista.

“Laatuhevosen huomaaminen muistuttaa vähän sitä, miten taideteoksista tunnistaa aina Picasson ja Matissen”, Clement sanoo.

Ravikuningas Köppisen taustalta löytyvä Jyrki Korhonen täyttää 50 vuotta, ja mies kertoo syntymäpäivähaastattelussa raviuransa vaiheista sekä Köppisen tämän hetken kuulumisista. Lisäksi uutissivuilta löytyy lisätietoa muun muassa viikonloppuna alkavista ohjastajakoulutuksista.

Urheilupsykologiaan erikoistunut Mia Stellberg sanoo ratsastusliitteessä, että ratsastajien suurin virhe muihin urheilijoihin verrattuna on totaalinen itsensä laiminlyönti. Ratsastajankin kun pitäisi muistaa syödä ja nukkua.

Stellbergin mukaan ratsastajissa parasta on asenne.

”Loistava asenne tehdä työtä ylä- ja alamäissä suurella sydämellä. Se sitoutuneisuus ja draivi. Ratsastajat ovat psyykeltään ja persoonaltaan omanlaisiaan. Koko ajan on tietty positiivisuus, sellainen hönkä mennä, että kyllä mä tästä vielä tulen. Kun ei ole aikarasitetta niin kuin muissa lajeissa, niin onhan se aika makeeta.”

Perjantain ratsastusliitteessä kerrotaan myös, mitä kuuluu sosiaalisen median tähdeksi nousseelle vinoturpavarsa Alerionille.

Haluatko tilaajaksi? Tilaamaan pääset täältä. Ostaa voi myös kätevän näköislehden. 

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat.