Perjantain Hevosurheilussa lähdetään nuorten ohjastajien matkaan. Huumori varikolla ja tiukka kilpailuhenki radalla muodostavat ainutlaatuisen porukkahengen. 

Moni nuori haaveilee oman valmennustallin pyörittämisesta ja raviurheilun paremmista ajoista. Raskaan työn kanssa jaksamisessa auttaa se, että tallialueella pyörii samanhenkistä väkeä.

Nuorilla kuskeilla onkin ainutlaatuinen yhteishenki, joka näkyy raviradoilla myös ulospäin. Hevosurheilun pääjutussa perjantaina nuoret kuskit pohtivat sitä, miten kilpailuhenki jätetään radalle.

Hannu ja Jukka Torvinen starttaavat viikonloppuna St Michelissä kumpikin. Hannun mukaan iso kisa tuo mukaan hyvälaatuista jännitystä. Pikkuveljestään hän on ylpeä.

Jukka Torvinen sanoo, että keskinäinen tsemppaus jää kuitenkin vähäiseksi. Vaikka toisen onnistumisista voi iloita, kilpailuhenki on kova.

“Vähän käymme lähtöjä läpi keskenämmekin, mutta ei tässäkään tapauksessa varmaan sen suuremmin. On ihan mukava, että saa kuulla muitakin näkemyksiä, mutta emme me muuten sen suuremmin tsemppaa etukäteen toisiamme”, Jukka Torvinen sanoo.

Perjantain juttua oltiin tekemässä viime viikon sunnuntaina Torvisten kotiradalla Jämsässä. Jutustelutuokioita koettiin Santtu Raitalan, Iikka Nurmosen ja Jonny Länsimäen kanssa. Unohtamatta tietenkään Jämsän mafiaa, joksi Olli Koivunen kertoi Torvisen veljeksiä kutsuvansa.

Mukana kommentoimassa ovat myös Henna Halme, Emma Väre, Joni-Petteri Irri ja Jere Kiveinen ja valmentajalegenda Martti Keskinen.

Tyttöjen mukaan nuorten porukka on kuin iso lauma sisaruksia. Hannu Torvinen sanoi, että Emma ja Henna ovat yksiä äijistä.

Kuka nuorista kuskeista on huono antamaan epäonnistumisia itselleen anteeksi?  Mitä Iikka Nurmonen käy kerran kuussa tekemässä kylällä? Mistä Emma Väre haaveilee? Mikä on Jere Kiveisen uran kohokohta tähän asti? Kenen mukaan yksi Torvisen perheen koirista on nimetty?

Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät perjantain lehdestä.

Hannu Torvinen. Kuva: Hanna LaaksoHannu Torvinen. Kuva: Hanna Laakso
Jonny Länsimäki. Kuva: Hanna LaaksoJonny Länsimäki. Kuva: Hanna Laakso
Santtu Raitala ja Iikka Nurmonen. Kuva: Hanna LaaksoSanttu Raitala ja Iikka Nurmonen. Kuva: Hanna Laakso
Classic Lady Qi ja Iikka Nurmonen. Kuva: Hanna LaaksoClassic Lady Qi ja Iikka Nurmonen. Kuva: Hanna Laakso
Jukka ja Hannu Torvinen. Kuva: Hanna LaaksoJukka ja Hannu Torvinen. Kuva: Hanna Laakso