Norjalaisten ravifanien yhä ihaillen muisteleman Vieskerin poika Polara tuli ja valloitti kylmäveristen herruuden sunnuntaina Bjerken maililla Oslossa. 

Antti Tupamäellä oli siis ilo esitellä Polara voittajana aurinkoisessa hellesäässä kylpevälle oslolaisyleisölle. Kahdeksanvuotias ruuna nosti sinivalkoiset värit seremonioihin ensimmäisen kerran sitten Saran Salaman huippuvuoden 2005.

Päälähdöstä muodostui italialaisori Urlo dei Ventin ja Enrico Bellein näytös. Tänä keväänä Lotterian vienyt viisivuotias voitti Oslo Grand Prix’n ylivoimaiseen tyyliin.

Kommentit ja tunnelmat Bjerken tallialueelta löydät Hevosurheilusta keskiviikkona 13. kesäkuuta.

Lehden lähikuvassa esitellään hevosenhoitaja Heli Tarrimaa, joka nähtiin toukokuun lopussa Elitloppetin voittajakehässä passinsa Ringostarr Trebin vierellä.

Ringostarr Treb Jerry Riordan Wilhelm Paal Heli Tarrimaa

Elitloppet-voitttaja Ringostarr Treb saapuu Kouvolaan ja kiihdyttää Kymi Grand Prix’ssä ykkösradalta. Kuvassa oikealla hevosen hoitaja, suomalainen Heli Tarrimaa, joka matkustaa oriin kanssa Suomeen torstaiksi. Kuva: Jarno Unkuri

Nyt Tarrimaa saapuu Elitloppet-voittajan kanssa Suomeen Kymi Grand Prix’hin. Matka Halmstadista kohti Kouvolaa alkaa keskiviikkona aamulla. Hevonen yöpyy Suomessa Matias Salon tallissa, ja Kouvolasta on luvattu sille mahdollisimman rauhallinen paikka.

“Sen kanssa saa olla aika tarkkana, että minkä hevosen laittaa sen viereiseen tarhaan. Se ei myöskään pidä, että toista hevosta kuljetetaan sen edestä”, Heli Tarrimaa kertoo.  “Ja jokaiselle se haluaa sanoa, että se on pomo täällä.”

Miten Tarrimaan hevosuran polku on kulkenut? Entä mitä kommentteja hevosesta antoi valmentaja Jerry Riordan? Sen voit lukea keskiviikon lehdestä.

Lehden uutispuolelta löytyy asiaa muun muassa ravitapahtumien asiakaslähtöisyydestä sekä Tapio Mäki-Tulokkaan tulevaisuudensuunnitelmista. Mukana on myös valtakunnallisen työmestaruuden voittaneen konkaritamma Luomuttaren ohjastaja ja omistaja Mikko Uusimäen haastattelu.


Hevosurheilun tilaajaksi? Tilaamaan pääset täältä. Tiesithän, että kätevän digilehden voit lukea myös Hevosurheilun uudesta ilmaisesta mobiilisovelluksesta. Sovellus on ladattavissa oman puhelimesi ja tablettisi sovelluskaupassa. 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›