Pikkukahveli viihtyy Sotkamossa. Niin hyvin, että se on palautettu neljästi vieraasta treenistä kotiin ilman yhtäkään kilpailusuoritusta. Nyt se treenaa synnyinkodissaan ensimmäiseen kuninkuuskilpailuunsa.

”Se ei vain taida sopeutua muulle”, toteaa omistaja-valmentaja Reijo Heiskanen.

Tapasimme parivaljakon heidän kotonaan Kainuun maisemissa. Heiskanen antaa arvionsa muun muassa Pikkukahvelia vaivanneiden laukkojen syystä ja kertoo, mitä voittoa Pikkukahvelin saavutuksista eniten arvostaa. Laaja lähikuva paljastaa myös, miksi treenikärryjen istuinta on kohotettu puolisen metriä ylöspäin.

Tulevana perjantaina Kuninkuusravien aattona 12 ravikuninkaallisen tittelin jossain uransa vaiheessa voittanutta suomenhevosmiestä ottaaa mittaa toisistaan Turussa Kunkkarilegendat-lähdössä. Mutta mitkä ovat legendaarisen tusinan mietteet lähdön hevosista ja siitä, miltä tuntui tulla kutsutuksi mukaan? Vastaus löytyy Hevosurheilun Kunkkarilegendat-aukeamalta.

Conny Sisu osoitti sitkeytensä ja vei Einari Vidgrénin Muistoajon ykköspalkinnon. Valmentaja Ari-Pekka Pakkanen kertoi voiton jälkeen Vieremällä orin tulevista haasteista. Vieremän lisäksi raviraporteissa sukelletaan Joensuun T76-kierroksen ja Vaasan radan viimeisten ravien tunnelmiin.

Kuninkuusraveja haetaan kolmen vuoden sykleissä. Tämän vuoden hakukierroksella haetaan vuosia 2019-2021. Hakemukset pitää jättää Hippokselle elokuun puoliväliin mennessä, mutta mitkä radat aikovat varmuudella hakea suurkilpailua? Soitimme ratojen johtohenkilöille ja selvitimme asiaa.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.