Perjantain Hevosurheilussa kerrotaan Pikkupelimanni-ajoon osallistuvan Tureliuksen kuulumisia. Takarivin lähtöpaikasta huolimatta 4-vuotias ori starttaa kilpaan yhtenä suosikeista.

Tureliuksen valmentaja Eero Laitisen mielestä Kaustisella ajettava Pikkupelimanni-ajo on tänä vuonna hyvin tasainen.

”Kilvassa on niin monta hyvää hevosta, että turha alkaa veikkailla voittajaa. Tarunlentoa on kehuttu paljon. Samoin Janne Sorosen Vixusta”, Laitinen kertoo.

Turelius kohtaa Kaustisella myös Warren, joka kuuluu oriin pahimpiin kilpakumppaneihin. Warrenkin viimeisimmät kuulumiset löytyvät perjantain Hevosurheilun sivuilta.

Lisäksi perjantain lehti tarjoaa tuhdisti asiaa ähkystä. Artikkelin asiantuntija on hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Kati Niinistö Yliopistollisesta hevossairaalasta.

Niinistö kertoo, että hevosen syke on erinomainen mittari ähkykipua arvioitaessa.

“Jos syke on 40, ähky ei välttämättä ole kovin paha. Jos se on 40–60, on jo syytä huolestua. Jos syke huitelee yli 60:ssa, tilanne on erittäin vakava. Mikäli syke lähentelee 100:aa, hevonen on shokkitilassa ja suoli ehkä jo revennyt”, Niinistö sanoo.

Artikkelissa kerrotaan myös, mistä ähkyleikkauksen hinta muodostuu.

Lisäksi perjantain Hevosurheilu kertoo tunnelmia ponien Suur-Hollola-ajosta ja paljon muuta. Ratsastusliitteestä selviää muun muassa suomenhevosten koulumestaruuksien tilanne, ja hollantilainen ratamestari Luis Konicxk valaisee ajatuksiaan esteradan rakentamisesta.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi tai osta näppärä näköislehti.