Hevosurheilun perjantain numerossa osallistutaan ravi- ja ratsuihmisten välisen näkymättömän raja-aidan purkutalkoisiin.

Kirjailija ja raviharrastaja Veera Ahlgrén valottaa kolumnissaan elämäänsä puoliverisen ratsuvarsan rinnalla.

Ratsastusvalmentaja ja ammattiratsastaja Lassi Lehmusto puolestaan harrastaa aktiivisesti raviurheilua. Hän treenaa mielellään etenkin suomenhevostammoja. Lehmuston käsissä ollut valiotamma Huumaava Eeva juoksi reilut 16 000 euroa rahaa sekä ennätyksen 24,1ly, ja on nyt siirtymässä siitokseen.

”Molemmissa lajeissa ammattilaiset ovat ammattilaisia, mutta kyllä raveissa näkee yleensä parempaa hevostenkäsittelyä. Ravipuolella käsittely on selkeämpää ja suoraviivaisempaa. Hevoset ymmärtävät sitä paremmin”, Lehmusto summaa.

”Minun kokemusteni mukaan ravi-ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita ja avoimia ottamaan vastaan neuvoja ratsastuspuolen osaajilta”, hän lisää.

Lehmusto näkeekin tulevaisuuden mahdollisuuksia ravihevosten treenaamisessa ratsastaen.

Montératsastusta käsittelevässä artikkelissa Ruotsin Hevosgaalassa montéurheilun rohkeana edistäjänä palkittu Veijo Heiskanen kertoo satsauksistaan lajiin.

”Mulla on ollut siihen sopivia hevosia. Montélähdöt on helpompia ja niissä on hyvin rahaa tarjolla,” Heiskanen toteaa.

Yhteistyötä etsitään myös yli lajirajojen, ja perjantainumerossa tutustutaan ammattipesäpalloilija ja raviharrastaja Juha Puhtimäkeen, joka puuhaa 400 osuuden ja kahden hevosen suurkimppaa lajiensa ihmisille.

Hevosurheilu-lehti on näkyvästi esillä viikonloppuna Tampereella järjestettävillä Hevoset-messuilla.


Tilaa Hevosurheilu täältä, tai osta kätevä näköislehti.