Hevosurheilu vieraili Kuukauden henkilönä esiteltävän Santtu Raitalan kotitilalla Pihtiputaalla. 

Ensi viikolla 26 vuotta täyttävä raviohjastaja ja -valmentaja kertoo, ettei lapsena juuri ollut kiinnostunut hevosista, vaikka niitä kotona koko ajan olikin. Kipinä raviurheiluun syttyi ponien kautta, ja ensimmäisen oman hevosensa hän osti kotiväeltä puolisalaa.

Nyt maamme kärkikymmenikköön kuuluva ohjastaja pyrkii työssään oikeudenmukaisuuteen sekä kanssakilpailijoita että omaa ajettavaan kohtaan.

”Ainakin pyrin tekemään työtäni niin, että kaikki turhat epäurheilijamaisuudet jäisivät pois. Toki vahinkoja sattuu aina välillä kaikille”, Santtu Raitala sanoo.

”Ja kun tuntee, että hevonen on yrittänyt parhaansa eikä se vaan sillä kertaa riitä, on seuraavaa kertaa kohti parempi jättää se vaan tekemään oma juoksunsa.”

Artikkelissa kuullaan myös Raitalan kanssa pitkään yhteistyötä tehneen Mika Haapakankaan kommentit nuoresta ohjastajasta. Lisäksi Raitala kertaa tallin suomenhevostähden K.P. Salaman vaiheita. 13-vuotiaaksi kääntyvä ruuna muutti Raitalan talliin Pihtiputaalle viime vuoden joulukuussa.

Keskiviikon lehdessä esitellään myös Jani Suonperän huippulupaus, 3-vuotias suomenhevosori Landen Paukku, joka vei 5000 euron ykkösellä kilpaillun Junnustartti-finaalin Porissa.

Uutispuolella muun muassa motivointitukiasiaa. Maakuntaradat saavat ensi vuodelle motivointitukia yhteensä 1,35 miljoonaa euroa, ja suurimmat tuet menevät Seinäjoelle, Lahteen ja Poriin.

Nämä ja paljon muuta Hevosurheilussa keskiviikkona 8. marraskuuta.

Lehden tilaajaksi pääset tästä linkistä. Ostaa voi myös näppärän, uudistuneen digilehden.


Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat.