Kylmäveristen Suomen Cupin finaali juostaan lauantaina Jokimaalla. Yksi finalisteista on neljättä peräkkäistä voittoaan metsästävä Fiiling. 

Juha-Matti Paavolan ja Harri Puution 6-vuotias ori vakuutti yleisönsä viimeksi viime viikon lauantaina Seinäjoella. Hevonen on valmentaja Paavolan mukaan palautunut hyvin, mutta Lahdessa vastus on kivikova.

“Toivotaan, että lähtö lähtee mukavasti liikkeelle, ja päästään siitä kolmoselta hyvin matkaan”, Juha-Matti Paavola sanoo. “Hyviä hevosia on mukana paljon. Veetuli teki viimeksi ihan kamalan juoksun, ja onhan siinä muitakin, Lissun Eerikistä lähtien.”

Myös Lissun Eerikin valmistelut ovat sujuneet hyvin, kertoo valmentaja Pekka Luukkonen.

“Vastus herättää kunnioitusta, ja siitä pitää antaa kiitos myös sarjan laatijalle. Kilpailu on mielenkiintoinen ja korkeatasoinen suomenhevosten kohtaaminen. Mukana on ainakin kymmenen hevosta, jotka voivat voittaa”, Luukkonen sanoo.

Kilpailu on mielenkiintoinen ja korkeatasoinen suomenhevosten kohtaaminen. Mukana on ainakin kymmenen hevosta, jotka voivat voittaa.

Hevosurheilun perjantainumerossa selviää, että Koskelan Akseli ei ole finaalin ainoa hyväntekeväisyyshevonen, sillä Topmarin taustajoukoilla on käynnissä erityinen projekti, jolla tuetaan ravinuorten toimintaa.

Jo pitkään Ruotsissa ja muualla ulkomailla asunut suomalaislähtöinen raviohjastaja Peter Ingves kävi viime viikonloppuna ohjastamassa Seinäjoki-Racessa VästerboontheNewsin suurkilpailun toiselle sijalle. Mitä positiivisena hahmona tunnetulle Ingvesille kuuluu? Lähikuvassa kuullaan, miten viime vuonna Halmstadin lounasraveissa tapahtunut onnettomuus vaikutti miehen elämään.

Ratsastusliitteessä käydään rankkojen tarinoiden tallilla. Hyvinkäällä sijaitsevan Ridasjärven Päihdehoitokeskuksen eli ”Ridiksen” laitoskuntoutujille on tarjolla talliryhmiä kahdesti viikossa.

”Oli otettava huomioon esimerkiksi se, että monet ryhmään tulijat ovat ensimmäistä kertaa tekemisissä hevosten kanssa. Tilat ovat aidatut, joten ei haittaa, jos joltain pääsee hevonen irti. Oli myös tärkeää, että täällä ei liiku ulkopuolisia. Ryhmissä käy asiakkaita, jotka ovat kokeneet kovia ja se näkyy. Monen elämäntarina saa television kauhusarjat kuulostamaan Disneyn saduilta”, toimintaa pyörittävä Reetta Ekström kertoo.

Liitteessä alkaa myös uusi juttusarja Hoitajan suusta. Sarjan aloittaa Kyra Kyrklundin legendarista Matadoria hoitanut huippuammattilainen, Pia Salmi.


Hevosurheilun pääset tilaamaan täältä. Voit myös ostaa kätevän näköislehden.

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat.