Noin kymmenen vuotta sitten Tapio Mäki-Tulokas aloitti tavoitteellisesti laajentamaan ravivalmennustoiminnasta itselleen leivän pöytään tuomaa yritystä. Vuonna 2017 valmennettavat juoksivat liki puoli miljoonaa euroa rahaa ja 100 ykköstä. 

Oman laajemman valmennustoiminnan tietynlaisena virstanpylväänä hän pitää sitä hetkeä, kun päätti pistää pystyyn kahdeksan karsinapaikan tallin sukunsa kotitilan tontille. Kuitenkin jo sitä ennen oli miehen hevosuralla ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Oppimatkoja hän oli tehnyt Italiaan ja Ruotsiin. Aika hevosenhoitajana Olle ja Björn Goopilla oli Mäki-Tulokkaan mukaan oman oppimisen kannalta antoisaa.

“Työskentely oli suhteellisen vapaata. Oli tietyt hiittipäivät ja -ryhmät, joissa omat passihevoset menivät, mutta muina päivinä hoitajat saivat melko vapaasti hoitaa oman tonttinsa. Sain treenata ja ajaa hiittiä niin paljon, että siinä oppi valtavasti asioita hevosista ja valmentamisesta”, Mäki-Tulokas sanoo.

Tiesitkö, että Mäki-Tulokas innostui raviurheilusta ensin pelien kautta? Entä mikä oli Mäki-Tulokkaan ensimmäinen oma hevonen? Ottaisiko hän valmennukseen suomenhevosia, jos tarjottaisiin? Mitä kommentteja hänellä on tallin hevosten tulevasta kaudesta?

Lue koko kiintoisa artikkeli Tapio Mäki-Tulokkaasta keskiviikon numerosta.

Moni hevonen juoksi viime vuonna elämänsä kauden, myös sellaiset, jotka ansaitsisivat tulla esitellyksi paremmin mitä lehtien palstat ovat antaneet myöten. Elämäni vuosi -pienoislähikuvissa ovat esillä Cooper HossRavituuliDecameroneJepulis ja Mitja Nummenmaan Mountain Cleaver sekä SE-tamma Aisha Simoni.

Lahden seutu toimii lauantaina raviurheilualttarina monella tapaa, kun ensin juostaan Toto76 ja sen jälkeen Messukeskuksessa juhlitaan Ravigaalaa. Lahdessa tapahtuu muutenkin, sillä Jokimaan raviradalla vietetään lauantaina avointen ovien päivää Antti Kinnusen ja Jarno Kauhasen vuokraamalla klinikalla.

Ajankohtaisuutisissa kerromme muun muassa kimppaomistamisen uusista tuulista ja käyttöluvan saaneista ravikärryistä.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan. Tilaa lehti.