Hevosurheilun tuhdissa lukupaketissa tutustustaan raviurheilun jokapaikanhöylä Tero Alamäkeen, joka on tuttu rikkaista ilmauksistaan. 

Alamäki myöntää, että itsehillintä on joskus lähtöjen aikana vaikeaa. Mies tempautuu mukaan lähdön tunnelmaan koko sielullaan.

”Kyllähän sitä lähtöihin eläytyy, etenkin maalin lähestyessä, mutta hyvä selostaja ei voi tuijottaa pelkästään kärkiparia. Koko ajan täytyy ennakoida, mitä seuraavaksi voi tapahtua, jotta tavallaan on valmis, mikäli näin käy. Verbaalinen kaverihan näissä hommissa pärjää”, selostajana, haastattelijana, tuomarina sekä valvojana raveissa toiminut Alamäki sanoo.

Kotiratansa Kokemäen Alamäki tuntee kuin taskunsa, ja siellä hän selosti yhden uransa ikimuistoisimmista lähdöistä.

Simb Chaplinin voitto Kivikylän Maililla Kokemäellä on jäänyt mieleen. Se on hieno muisto. Vaikka se ei ollutkaan enää ihan maailmanluokan hevonen siihen aikaan, niin se oli hieno juttu ja oli mahtavaa selostaa se lähtö.”

Kokemäeltä ponnistetaan pohjoiseen. Hevosurheilu vieraili Äimärautiolla Oulun Hevosklinikalla, jonne tulee asiakkaita Pohjois-Suomen lisäksi myös Ruotsin Bodenista, Luulajasta, Haaparannasta, Jällivaarasta, Kiirunasta, Skellefteåsta ja joskus jopa Uumajasta asti.

Onko Oulussa paremmin varusteltu klinikka vaiko parempi maine?

“Hintatasomme on 20–30 prosenttia alhaisempi kuin Ruotsissa”, Oulun Hevosklinikan toimitusjohtaja ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Ritva Kaikkonen sanoo.

Ratsastusliitteessä kerrotaan Tuija Rosenqvistin ja Aki Karhapään kuulumiset ennen kenttäratsastuksen SM-kisoja. Finnderbyn yhteydessä ratsastettaviin SM-kisoihin osallistuu vain viisi ratsukkoa ja neljä ratsastajaa, joiden joukossa lajifanaatikot Rosenqvist ja Karhapää ovat.

Pujotettiin kultamitali viikonloppun sitten enen kaulaan hyvänsä, Karhapään ja Rosenqvistin työ rakkaan lajin eteen jatkuu. He ovat mukana hankkimassa Suomeen kilpailumahdollisuuksia sekä entistä alemmalle että ylemmälle tasolle. Kaksikon suunnitelmista voit lukea lehdestä.

Yhteensä Hevosurheilua on perjantaina tarjolla 64 sivua, sillä välistä löytyy myös Kesäravit-liite.

Liitteen jutuissa tarinoivat muun muassa montératsastaja ja eläinlääkäriopiskelija Malin Kullberg, olympiahiihtäjä ja hevosenomistaja Iivo Niskanen ja raviurheilun sekatyömies Lauri Hyvönen. Lisäksi käydään Antti Tupamäen ja Polaran luona ja ihmetellään lämminveriravuri ja somehitti Who Made Whon väritystä.

Entä millainen on sinun kesäravihoroskooppisi? Se selviää lehden viimeiseltä aukeamalta.

Kesäravien ilosanomaa huokuva lehti julkaistaan myös Ilta-Sanomien välissä.


Hevosurheilun tilaajaksi? Printin, digin tai molemmat pääset tilaamaan täältä.

Digilehden voit tilata nyt kesäkampanjahintaan 20 euroa/3 kuukautta. Digin pääset lukemaan kätevästi vaikka Hevosurheilun ilmaisessa mobiilisovelluksessa.

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›