Volume Ace yllätti derbykarsinnoissa kirimällä maalisuoralla voittoon ohi ennakkosuosikkien. Anssi Nurmisen tuuletuksesta pystyi aistimaan voiton juuri Volume Acella merkitsevän paljon.

”Täytyy sanoa, että ei ole tainnut koskaan ravilähdön jälkeen tuntua niin hyvälle kuin viime keskiviikkona”, Anssi Nurminen sanoo. ”Volume Ace on erityisen läheinen ja merkityksellinen hevonen, sillä meillä on pitkät juuret sen kanssa. Se on oma kasvatti ja sen emänemä oli jo aikanaan minulla treenissä.”

Nurminen on aina uskonut hevoseen, ja tälläkin kertaa hän varoitteli jo ennen derbykarsintaa sen saattavan yltää korkealle. Hän on aina tiennyt valmennettavallaan olevan potentiaalia, eikä ole sitä peitellyt.

Nyt kehuille saatiin katetta. Lisää Nurmisen ajatuksia voit lukea Hevosurheilusta lämminveristen derbyviikon ensimmäisestä numerosta keskiviikkona 29. elokuuta.

 

Kannen kuva: Annika Nisonen

Toki lehdessä palataan myös viime viikon lauantain tunnelmiin Killerille, missä Team Ojanperän tallin Herra Heinämies pesi ennakkosuosikki Vixuksen ja sai kaulaansa derbyseppeleen.

Herra Heinämies on SM-hiihtäjien kasvatti. Kasvattajat ja omistajat Terhi Saaranen ja Petri Säteri ovat sisarukset, jotka kilpailivat nuorena hiihdossa SM-tasolla. Herra Heinämiehen derbymenestyksestä sisarukset kiittävät kuitenkin Antti Ojanperän lisäksi Jutta Ihalaista ja Heinämiestä hoitavaa Marika Salinia.

Raportit suomenhevosten derbylauantailta sekä paljon muuta keskiviikon Hevosurheilussa!

Tilaajaksi? Kaksi kertaa viikossa ilmestyvän Hevosurheilun voit tilata postilaatikkoosi täältä. Kiinnostaako digilehti? Sen pääset ostamaan täältä. Muista myös Hevosurheilun ilmainen mobiilisovellus, jonka latausohjeet löydät täältä

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›