Kittiläläinen Lauri Evijoki, 64, lähti Hannu Korven luokse Pirkkalaan kokeilemaan, miltä raviurheilu etelästä käsin tuntuu. 

Evijoen mukaan Tampereen naapuriin syyskuun lopussa lähti kolme hevosta ja vaimo Sirkka. Lauri ja Sirkka asuvat tilapäisesti vuokraamassaan kaksiossa Pirkkalan keskustassa, hevoset Korven tallissa.

“Elelemme sillä lailla ihan omaa elämää, tänne tulemme aamulla ja lähdemme illalla. Kuin töissä kävisimme. Isäntä ja emäntä ovat olleet niin mukavia, kyllä meillä on aika kulunut täällä hyvin”, Evijoki hymyilee.

Pohjoisen tuliaiset olivat Korvelle mieluisat. Poronsarvet ovat saaneet kunniapaikan sekä hirsitalon olohuoneesta että pihapiiristä löytyvän grillikatoksen päädystä.

“Näistä vieraista on ollut apua arjessa. Tässä on myös vähän nähnyt, miten Lauri valmentaa hevosia. Olemme vaihtaneet ajatuksia”, Korpi sanoo.

”Kyllähän sitä aina valmennustavoista keskustellaan, eikä kenelläkään ole tismalleen samanlaista systeemiä. Minä olen sellainen vanhan kansan äijä, että uskon vain ja ainoastaan kovaan työhön. Siitä olen Lähdekorven (Kari) kanssa ottanut monta kertaa yhteen, kun hän on sanonut, että ajan aivan liikaa hevosilla. Minä olen vaan sanonut, että aivan liian vähän, kun niiden pitäisi vielä paremmin pärjätä”, Evijoki jatkaa keskustelua.

Mitä Evijoki sanoo hevostensa viime viikkojen esityksistä? Mikä on matematiikka hänen reissunsa takana? Miten Korpi ja Evijoki kuvailevat toisiaan? Mitkä asiat nousivat pinnalle, kun he keskustelivat suomalaisen raviurheilun kehityksestä? Lisää Hannu Korven ja Lauri Evijoen kahvipöytäkeskustelun satoa voit lukea Hevosurheilusta keskiviikkona 11. marraskuuta. 

Evijoki toi Kittilästä tuliaisia, jotka ovat jo päässeet arvoiselleen paikalle Korven pihapiirissä. Kuva: Hanna LaaksoEvijoki toi Kittilästä tuliaisia, jotka ovat jo päässeet arvoiselleen paikalle Korven pihapiirissä. Kuva: Hanna Laakso
Hannu painottaa, että paremmalla puoliskolla Ullalla on tärkeä rooli hevosten arjessa. Kuva: Hanna LaaksoHannu painottaa, että paremmalla puoliskolla Ullalla on tärkeä rooli hevosten arjessa. Kuva: Hanna Laakso
Hannu Korpi ja Lauri Evijoki hakivat Breedloven kuvattavaksi kirpeässä syysaamussa. Kuva: Hanna LaaksoHannu Korpi ja Lauri Evijoki hakivat Breedloven kuvattavaksi kirpeässä syysaamussa. Kuva: Hanna Laakso