Svenskt Trav-Kriteriumin ja Svenskt Trav-Oaksin karsinnat ajetaan tiistaina Solvallassa. Kriteriumien karsinnoissa kilpailee yhteensä 144 nuorta lupausta tavoittelemassa finaalipaikkoja. Karsintojen voittaja ja kakkonen jatkavat finaaliin. 

Suomalaisomistajien hevosia nähdään erityisesti tammakriteriumin karsinnoissa. Lars Ingman Oy Ab:n Jasmine de Veluwe (Up And Quick) starttaa kakkoskarsinnassa kymppipaikalta. Diana Zet (Hard Livin) ja Saksasta saapuva Osoma (Trixton) ovat tiukkoja vastustajia.

Oy LeVallo Ab:n Boiling Point (Panne de Moteur) ja Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu (Ready Cash) ottavat yhteen kolmannessa tammakarsinnassa. Hannu Korven Janis Joplin Boko (Zola Boko) on kasipaikalla neljännessä karsinnassa.

Onkel Invest Oy:n No Limit Queen (Trixton) on seiskaradalla viidennessä karsinnassa. ikäluokan tähdistöön kuuluva Zolly (Zola Boko) on yksi vastustajista. Nurmoksen Greta Sisu (Explosive Matter) lähtee viimeisessä karsinnassa kakkospaikalta.

Nurmoksen Civilon (Orlando Vici) on mielenkiintoinen nimi toisessa kriteriumkarsinnassa. Ruuna on voittanut kaikki kolme kilpailuaan. Ubiquarian Face (Joke Face) ja Reijo Liljendahlin The Bald Eagle (Bold Eagle) ovat kovia haastajia.

Einari Vidgren Oy:n Djokovic (Bold Eagle) on voittanut kaikki laukattomat juoksunsa. Se starttaa vitoskarsinnassa. Belker (Scarlet Knight) on kova vastustaja, vaikka nykyvire on edelleen pieni arvoitus.

Power (Googoo Gaagaa), Bythebook (Googoo Gaagaa), Global Adventure (S J’s Caviar) ja Aetos Kronos (Bold Eagle) ovat karsintojen kuumimmat nimet. Global Adventure kohtaa Mika Forssin ajaman Dante Godivan (Up And Quick), jolla on viisi voittoa kuudesta startista. Finaalit juostaan sunnuntaina 29. syyskuuta. ATG järjestää pelin kriteriumin voittajasta. Aetos Kronos on suosikki, sen kerroin oli 3,00, Powerin 7,00 ja Civilonin 8,50.

Tästä linkistä tiistain käsiohjelma PDF-tiedostona.