Åby haluaa nostaa Åby Stora Prisin maailman suuripalkintoisimmaksi ravilähdöksi. Vuoden 2024 Åby Stora Pris ajetaan silloin nimellä Åby World Grand Prix, voittajan potti on kuusi miljoonaa kruunua.

Prix d’Ameriquen voittaja on saanut 450 000 euroa ja Elitloppetin kolme miljoonaa kruunua. Åbyn urheilujohtaja Jon Walter Pedersen on tehnyt suunnitelmat, joilla palkinto saadaan nostettua joka neljäs vuosi supersuureksi.

”Åby Stora Prisin ykkönen on viime vuosina ollut kaksi miljoonaa kruunua. Vuosina 2021, -22 ja -23 voittaja saa 1,5 miljoonaa. Näin saamme säästettyä ja siirrettyä miljoona kruunua joka vuosi Åby World Grand Prix -kisaan”, Pedersen kertoi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Expressen-lehden Länsi-Ruotsin sivusto GT.

Åby Stora Prisin kilpailumatkaa on muuteltu ahkerasti. 2000-luvun alkuvuosina se oli 2140 metriä. Sen jälkeen ajettiin 1640 metrin matkalla ja myös eräajoina. Kolmena viime vuotena matka on ollut 3140 metriä. Pedersen uskoo, että Åby World Grand Prixin matka tullee olemaan 2140 metriä, näin saadaan houkuteltua mukaan huippuhevosia myös USA:sta.