Suuryllättäjä Activated vei Drottning Silvias Pokalin ja suosikki Campo Bahia Kungapokalenin Åbyssä. Kultadivisioonan voittajan Bahia Questnotin matka jatkuu Elitloppetiin.

Conrads Rödluva (S.J.’s Caviar) oli 4-vuotiaiden tammojen kisassa jättisuosikki. Örjan Kihlström tarjosi Daniel Redénin valmennettavalle juoksun lopulta toisessa ulkona. Carl Johan Jepsonin ajama Activated (Jocose) seurasi suosikkia. Maalisuoralla Fredrik Wallinin valmentama Activated kiri ylivoimaiseen voittoon. Se sai 1 150 000 kruunua ajalla 11,6a/2140m.

”Tänään oli meidän päivämme. Activated on fantastisessa kunnossa. Saimme täydellisen juoksun. Kun vedin laput, hevonen paineli voittoon”, Jepson iloitsi. ”Toinen oli tänään parempi. Conrads Rödluva ei ollut missään nimessä huono”, Kihlström totesi kakkossijasta.

Conrad Lugauer karautti Campo Bahian keulaan ennen avauskierroksen täyttymistä. Muscle Hillin poika tuli päätöspuolikaan 07,4-kyytiä ja voitti helposti. Voittotulos 10,6a/2140m on uusi Ruotsin ennätys. Attraversiamo (Kiss Francais) eteni johtohevosen rinnalle ja oli hyvä kakkonen. Suomalaiskasvattajien Baritone Artist ravasi ajan 11,6a, se tulos riitti 7. sijalle.

”Campo Bahia on tulevaisuudessa hevonen Prix d’Ameriqueen”, Lugauer hehkutti. Campo Bahian nimi löytyy UET GP -hevosten joukosta. Finaali juostaan syksyllä Vermossa.

Ranskalaistamma Bahia Quesnot kiri Algot Scotts Minne -kultadivisioonan voittoon. Anders Malmrotilla oli ”rosa biljett” eli kutsu Elitloppetiin. Bahia Quesnot on 10. Elitloppet-hevonen. Junior Guelpa käänsi Bahia Quesnotin kiriin takaa, ja meno maittoi loppusuoralla. Baron Gift tuli vapaata sisäkaistaa pitkin terävästi toiseksi.

Guelpa tuuletti rohkeasti jo maalisuoran puolivälissä, mutta mies tunsi hevosensa kirikyvyn. ”Päästä Elitloppetiin on minulle unelmien täyttymys. Elitloppet on minulle maailman suurin kilpailu”, Guelpa sanoi.

Lisää teemasta: Elitloppet