Suursuosikki Conrads Rödluva sai Stochampionatet-finaalissa tunnustaa Activatedin paremmakseen toisen kerran peräkkäin. Carl Johan Jepson ajoi Fredrik Wallinin valmentaman ja Menhammar Stuterin kasvattaman tamman 2,4 miljoonan kruunun voittoon.

Stochampionatetin ykkönen oli 1,2 miljoonaa, mutta kaikki osallistujat olivat mukana premiechansenissa ja tuplasivat rahansa. Suursuosikki Conrads Rödluva siirtyi johtoon jo ensimmäisen takasuoran lopulla, ja Jorma Kontion Hankypanky Rubyred matkasi sen rinnalla.

Viimeisellä puolikkaalla alkoi sitten tapahtua, kun takarivin paikoilta startanneet Racing Brodda ja Activated aloittivat kirinsä. Örjan Kihlströmin ajama Conrads Rödluva piti Hankypanky Rubyredin takanaan, mutta kolmatta ja neljättä rataa syöksyneille Racing Broddalle ja Activatedille se ei voinut mitään. Voittaja ja kakkonen saivat saman ajan 13,2a/2640m.

Mattias Djusen tallin Racing Broddalla ja Fredrik Wallinin valmentamalla Activatedilla on samoja omistajia, joten voittajakehässä oli runsaasti riemuitsevaa joukkoa. Nurmoksen Hankypanky Rubyred oli kuudes ja Björn Goopin Zeta Kronos sisäpareissa kymmenes.

“Tamma pysyi rauhallisena, ja meillä oli hieno “flow” koko matkan. Lopussa saimme vetoapua Racing Broddalta. Loppukaarteessa en voinut tietää, paljonko kärkihevosilla oli vielä varaa, mutta Activated tuntui vahvalta ja hyvältä”, kuski Carl Johan Jepson kertaili. “Se on kova tamma, joka on vain parantanut kovien suoritusten jälkeen. Sehän on huippuhevosen merkki.”

“Conrads Rödluva sai ihan hyvän juoksun ja tuntui hyvältä, muttei ihan riittänyt tänään. Sillä ei ollut ehkä paras päivänsä”, Örjan Kihlström totesi voitettuaan Stoelitenin Redénin tallin jenkkitamma Double Exposurella.

Activated voitti keväällä Drottningens Pokalenin kolmella ja puolella hevosenmitalla ennen Conrads Rödluvaa. Viime vuonna se joutui jäämään sairaana pois Trav Oaksin finaalista. Activated otti 3 voittoa jo 2-vuotiaana. Nyt statistiikka on 21 starttia totosijoin 7-3-2. Voittosumma kohosi 4,6 miljoonaan kruunuun.

Tamma on Menhammar Stuterin kasvatteja jo viidennessä polvessa. Sen emän Marellen (Viking Kronos) 15,2a 300 800 kr veli on Energetic (Flying Irishman) 10,2a 7,5 milj.kr.

Stochampionatetin lohdutuslähdön vei suosikki, Niclas Westerholmin Adi Gallia ennen Björn Goopin Valettaa ja Anders Svanstedtin I’m Sailingia. Tuomas Korvenoja ja My Newt sijoittuivat neljänsiksi, tiliä tuli 13 500 kruunua.