Axevallan raviradalla polkaistiin käyntiin kaksipäiväinen amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestaruus -kilpailu. Suomalaiset saivat heti aihetta hymyyn.

Kilpailun avauspäivänä ajettiin yksi kisan kolmesta osalähdöstä. 2140 metrin koitoksen etevin oli tanskalainen Per Juul ajokkinsa Proud of My Facen kanssa.

Muut kärkisijat olivat suomalaisten heiniä. Janne Lukkari ja Gossip’s Cash haastoivat voittajan tiukasti, mutta tiukassa taistossa oli tyytyminen hopeatilaan.

“Ajokkini oli juuri sellainen kuin valmentaja kertoi ennakkoon. Hevonen oli kiva ajettava, mutta vaati kuulemma tarkan juoksun. Loppukurvissa tuntui, että voitamme lähdön. Se ei kuitenkaan lopussa halunnut ohittaa vastustajaa, tai sitten se oli tänään vain niin hyvä”, Janne Lukkari kommentoi lähdön jälkeen.

“Tarkoitus on ajaa kilpailussa tasainen sarja. Olen tutkinut huomisia ajokkejani. Toinen tuli viimeksi hyvin loppua, ja toisen kanssa Open Stretch -kaistan hyödyntäminen on suunnitelmissa.”

Lukkarin kakkossija ei jäänyt suomalaisten ainoaksi kärkisijaksi, sillä Mika Ahtiaisen ohjastama Idol Tooma kehitti rivakan loppukirin, joka kantoi kolmanneksi.

“Ohjeena oli ajaa sisäratareissu ja sellainen myös ajettiin. Lopulta kävi kaikki tuuritkin. Rehellisesti hevonen tuli maaliin saakka. Huomenna ensimmäinen ajokki on huomioitu käsiohjelmassa vahvasti. Toisella voidaan hyödyntää Open Stretchia lähtöradalta yhdeksän, Ahtiainen kertasi avauslähtöä ja loi katseen huomisiin ohjastustehtäviin.”

Kilvan kolmas suomalaisedustaja Janne Räisänen pyrki alussa ajokkinsa Worship Ladyn kanssa päättäväisesti keulapaikalle ilman tulosta. Vaativan juoksun jälkeen parivaljakko tsemppasi lähdössä neljänneksi.

Kaksipäiväisen tapahtuman toinen kilpailupäivä mitellään huomenna Åbyn raviradalla. Päivän ensimmäinen ja samalla kokonaiskilpailun toinen osalähtö starttaa Suomen aikaa noin kello 19.51. Kolmas ja ratkaiseva lähtö pääsee liikkeelle noin klo 21.02.

PM-kilpailussa ohjastajien osalähdöissä keräämät pisteet ratkaisevat lopulliset sijoitukset. Voitosta saa 13 pistettä, kakkostilasta 11, kolmas 10 ja siitä eteenpäin yhden pisteen välein. Jos lähdössä ei ole ajokkia, tai se jää pois saa 7 pistettä. Vakava ajotaparike karsii pisteitä 3 verran, lievä 1.