Erik Adielsson voitti V75 Champions -kisan. Kuva: Anu Leppänen

Artful Deimos kiri yllätysvoittoon Åbyn 75-kierroksella

Janne Korpi ei tehnyt turhaa reissua Tukholman seudulta Göteborgiin. Star-Racingin ja RAQ Teamin omistama Artful Deimos kiri terävästi ykköseksi ja tienasi 150 000 kruunua Åbyn 75-kierroksella.

Artful Deimos oli ensimetreillä nopein. Jorma Kontio luovutti johtopaikan, kun takaa edettiin. Hanna Lähdekorven valmentama Quantum Roc eteni keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Artful Deimos juoksi kolmantena sisäradan jonossa.

Stefan Persson antoi Quantum Rocille menoluvan loppukaarteessa, ja valjakko sai pienen etumatkan. Kontio löysi kiritilaa loppusuoran alussa, ja Hangasojan Tilan kasvattama Artful Deimos kiisi ykköseksi ajalla 15,2/2140m. Quantum Roc oli hyvä kakkonen. Suvi Paloaho on 4-vuotiaan voittajan hoitaja. Pekka Korven tallin toinen hevonen Follow My Lead juoksi tammalähdössä, mutta jäi palkintosijojen ulkopuolelle.

Erik Adielsson voitti V75 Champions -ohjastajakilpailun. Hän ajoi osalähdöissä sijoitukset 5-9-2-5-1-4. Morotai Degato toi Adielssonille ykkösen.

V75 Champions -kisan kohdelähtöjä oli kierroksen kohteista kuusi. Jo ennakkoon uskottiin, että voittajien löytäminen on vaikeaa. Artful Deimos oli yksi suurista yllättäjistä. Kun muitakin yllätyksiä tuli, niin 7 oikein tuloksia ei löytynyt. Ensi lauantain Mantorpin kierroksella on luvassa Jackpot.