Marjo Lindströmin valmentama Astrophoto (SJ’s Photo) kiri upeasti voittoon nelivuotiaiden tammojen MälardalsCupen -finaalissa keskiviikkona Tukholmassa. Muhkea 100 000 kruunun ykköspalkinto tuplasi tamman voittosumman. Tulos 14,9a/2140 metriä on Astrophoton uusi ennätys.

Claes Sjöström ajoi aluksi johtoon reippaassa 10,9-avauksessa, mutta luovutti keulapaikan Nurmos-Kontion pelisuosikki Ile Saint Louisille (Credit Winner). Astrophoto nousi sen rinnalle loppukaarteessa ja pinkoi helposti kahden hevosenmitan eron Ile Saint Louisiin loppusuoralla. Petri Salmelan Dragondamour Sisu (Even Better Odds) oli neljäs ja laukannut Nurmoksen Valsa Lavec (Enjoy Lavec) viides maalissa. Astrophoton on kasvattanut Heikki Suuronen, ja se kilpailee Talli Kuvakulman nimissä.

Juha Vidgrenin JEV Finance Ab:n omistama 3-vuotias Leader Brodde (Infinitif) otti uransa neljännen voiton viidennessä startissaan. Se räväytti johtopaikalta 11-aikaisen loppukirin valmentajansa Mattias Djusen ajamana ja voitti ajalla 15,7a/2140 metriä. Lähimpänä seurasi Ville Karhulahden ohjastama ja Stig H Johanssonin valmentama Idreamicanfly (Adrian Chip). Ruuna Leader Brodden ansiot kohosivat 40 000 kruunun palkinnon myötä 100 000 kruunuun.