Solvalla tarjoili mahtavan urheilukeskiviikon. Svante Båthin valmentama ja Erik Adielssonin ajama Attraversiamo kiisi uuden 4-vuotiaiden Ruotsin ennätyksen 10,5a/2140m. Adielsson ajoi päätöslähdössä 5000. voittonsa. Illan kruunasi Readly Express, joka kävi vielä kerran esittäytymässä faneilleen.

Viking Brodde piti kiinni johtopaikasta Prix Readly Expressissä, vaikka Attraversiamo kävi pariin-kolmeen otteeseen kyselemässä keuloja. Päätöspuolikkaan alkaessa Adielsson teki lopullisen iskun, ja Attraversiamo painui johtoon ja helposti 400 000 kruunun voittoon. Nurmoksen Viking Brodde oli hyvä kakkonen.

”On aivan sairaan hieno nautinto ajaa Attraversiamolla, joka voi edetä kuinka pitkälle tahansa”, Adielsson hehkutti. Mikä parasta, Attraversiamon nimi löytyy UET GP -listoilta. Jos kaikki sujuu mallikkaasti, näemme Kiss Francaisin pojan Vermossa syksyllä. Sen kisan mainitsi myös valmentaja Båth yhdeksi syksyn tähtäimeksi.

Adielssonin juhlat jatkuivat heti seuraavassa lähdössä. Hän kannusti Mellby Eye Catcherin ykköseksi Diamantstoet-karsinnassa. Ykkönen oli Adielssonin uran 5000., ja hän on yhdeksäs ruotsalaiskuski, joka on tuohon saavutukseen pystynyt. Jorma Kontio, Björn Goop, Olle Goop, Örjan Kihlström, Åke Svanstedt, Stig H Johansson, Ulf Ohlsson ja Jim Frick ovat muut 5000-voiton kerhossa.

Pasi Aikion Who’s Who palasi yhden tappiostartin jälkeen voittokantaan 5-vuotislähdössä. Örjan Kihlström piti jännitystä yllä ja jätti voitonmetsästyksen loppusuoralle. Who’s Who on myös nopea. Se singahti terävästi ykköseksi ajalla 12,1a/2140m. Björn Goopin Mellby Free voitti 5-6-vuotiaiden tammojen lähdön tuloksella 11,4a/2140m. EL Fitzgerald oli kuudes ajalta 12,0a. Tuomas Korvenoja ajoi Bottnas Fantomin ja My Newtin vitossijoille.

Timo Nurmos ohjasti Readly Expressin yleisön eteen, jossa hevonen riisuttiin valjaista. Lämminhenkisessä tilaisuudessa olivat mukana myös Readlyn molemmat kuskit Jorma Kontio ja Björn Goop sekä hoitaja Inga Perk.