Jean Michel Baziren talli hallitsi keskiviikkona iltapäivällä Caenin radalla ajettua Prix des Ducs de Normandie -kisaa. Ranskan parhaaksi ruunaksi usein tituleerattu Aubrion du Gers oli suvereeni voittaja ajalla 11,7/2450 metriä.

Kilpailu oli kovatasoinen European Trotting Masters -osalähtö, jonka palkintopotti oli 150 000 euroa. Puolet kuudestatoista osanottajasta oli euromiljonäärejä. Mukana oli myös Dominik Locqueneuxin kärryilleen saanut ruotsalainen On Track Piraten. Ruuna lähti matkaan valtavilla loikilla ja hylättiin samantien.

Baziren ohjastama Aubrion du Gers lähti etenemään päättäväisesti kohti johtopaikkaa, jonka Un Mec d’Heripre luovutti sille suosiolla. Johtavan rinnalle pyrähti Yoann Lebourgeois Tradersilla. Bazire antoi Aubrionille menoluvan loppusuoralle kaarruttaessa, ja ruuna repi eroa muuhun joukkoon askel askeleelta. Matthieu Abrivardin ajama tallikaveri Ave Avis syöksyi pitkää loppusuoraa salamavauhtia toiseksi ajalla 11,9. Gabriele Gelormini ja Amiral Sacha ehtivät myös Un Mec d’Heripren ohi lopussa. Traders kangistui viidenneksi, ja kuudes maalissa oli Franck Nivardin ajama Up And Quick, joka haki epätoivoisesti kiritilaa Un Mec d’Heripren takana.

Kahdeksanvuotiaalla Aubrion du Gersillä on kymmenessä viimeisimmässä startissa huima statistiikka: 9 voittoa ja 1 kakkonen. Voittosumma lähestyy 1,6 miljoonaa euroa.

Lähdön videouusinta tästä linkistä