Jean Michel Baziren ajama suosikki Bel Avis oli omaa luokkaansa Prix de Blois -kisassa Vincennesissä. Anne Luttisen Ranch Kelly teki kelpo suorituksen ja nappasi viimeisen palkintosijan. Luttinen oli ylpeä ja tyytyväinen Kellyn suoritukseen.

Vauhti oli odotetun kovaa, ja ensimmäiset 600 metriä ravattiin 08,5-kyytiä. Bazire haki keulapaikan puolimatkassa. Bel Avis painui ohi Björn Goopin ajaman Dreammokon. Hannu Torvinen oli hyvissä tarkkailuasemissa toisella radalla, mutta sisäpuolelta tunki hevosia, ja Ranch Kelly joutui kolmannelle. Torviselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin ajaa eteenpäin toisen jonon vetäjäksi.

Maalisuoralla Bel Avis meni menojaan. Johan Untersteinerin Day Or Night In kiri kakkoseksi. Ranch Kelly pysyi hyvin mukana pääjoukossa. Seitsemäs sija toi 950 euron palkinnon tuloksella 12,2a/2100 metriä. Bel Avis juoksi 11,5a.

Ranch Kelly kilpaili kaikkiaan viisi kertaa Ranskassa ja näytti, että suomalaistamma pärjää missä vain, tuloksena, voitto, nelossija, seiskasija ja kaksi hylättyä starttia. Palkintosumma karttui 48 450 eurolla. Tämän jälkeen tähtitamma suuntaa kotimaahan.

Päivitys klo 17.10. 

Hevosurheilu tavoitti Anne Luttisen pari tuntia kilpailun jälkeen: “Olemme autossa matkalla tallille. Tänne tulo oli jo mutkikasta mielenosoitusten vuoksi. Saara (Jalasti) onneksi tunsi pikkutiet, ja lopulta tulimme Seinen rannan kautta Vincennesiin, Eiffel-tornikin nähtiin. Kelly oli oikein hyvä startissa. Se taisteli hyvin, vaikka edellisestä kovasta startista oli 2,5 kuukautta. Hannukin sanoi, että tamma piti vauhtinsa hyvin loppuun saakka. Taas hyvä suoritus kaksikolta”.

“Reissu tänne on ollut sellainen Once in a Lifetime -juttu. Hieno fiilis jäi, kun Kelly suoritti vielä tänään niin hienosti. Nyt suuntamme koti-Suomeen viikonlopun jälkeen, jos se vain liikenteen vuoksi onnistuu. Kotona Kelly saa kunnon huilin. Sitten katsotaan, innostuuko se vielä juoksemaan. Se jatkaa kilpailemista, jos meno on sellaista kuin tänä syksynä. Kelly saa itse päättää, jatketaanko. Espoon Palkinto maaliskuun alussa olisi sopiva alkuvuoden tähtäin”.