Jean Michel Baziren “loistoblondi”, rautias tamma Belina Josselyn tavoittelee sunnuntaina Prix de Parisin maratonmatkalla harvinaista tuplaa. Vain kolme tamma on aiemmin pystynyt voittamaan 2100 metrin Prix de Francen ja 4150 metrin Prix de Parisin samana vuonna.

Nämä amatsonit ovat Gelinotte, joka voitti ne peräti kaksi kertaa vuosina 1956 ja 1957, sekä Masina (1962) ja viimeisimpänä Vourasie vuonna 1994. Lähtölistalla on tämän päivän poisottojen jälkeen 15 hevosta. Viime vuoden voittaja Bold Eagle ei tällä kertaa lähde maratonille, eikä myöskään Ameriquen ja Francen kolmonen Propulsion. Mutta pitkän matkan jyrä Bird Parker, montéhirmu Bilibili, Duvaldestinin kovakuntoinen Briac Dark ja Baziren toinen valmennettava Ave Avis ainakin yrittävät estää Belina Josselynin historiallista voittokulkua.

Daniel Redéniltä kisaan lähtee Call Me Keeper, jota ajaa Vincennesissä loistavasti menestynyt Björn Goop, Jörgen Westholm on valinnut Apollon de Kacyn kuskiksi Mathieu Mottierin. Lähtölista valmistuu huomenna torstaina.

Päivitetty torstaina klo 23.59. Lähtölista Prix de Paris 4 150 metriä, 1. palkinto 180 000 euroa:

Hevoset – ohjastajat

1. Captain Sparrow – Gabriele Gelormini
2. Diablo du Noyer – William Bigeon
    Venezia de Mai – JÄI POIS
3. Apollon de Kacy – Mathieu Mottier
4. Cash Gamble – Franck Nivard
5. Call Me Keeper – Björn Goop
6. Best Of Jets – Tony le Beller
7. Briac Dark – Matthieu Abrivard
8. Carat Williams – David Thomain
9. Ave Avis – Frederic Darondel
10. Bilibili – Alexandre Abrivard
11. Django Riff – Yoann Lebourgeois
12. Akim du Cap Vert – Franck Anne
13. Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
14. Bird Parker – Jean Philippe Monclin