Tämän viikon sunnuntaina ajettavan Prix de Parisin voitto takaisi Bold Eaglelle suuren bonussumman. 

Mikäli Bold Eagle voittaa maratonlähtö Prix de Parisin, se saa 300 000 euron bonuksen. Prix d’Amériquen ja Prix de Francen voittajakehiin liihottanut superravuri saavuttaisi ykkösellä bonukseen oikeuttavan triplan.

4 150 metrin kilpailun voitti viime vuonna norjalaisori Lionel, joka on mukana myös tällä kerralla. 9-vuotias Up And Quick tavoittelee lähdön voittoa kolmatta kertaa urallaan. Aiemmat Prix de Paris -voitot Up And Quick on saavuttanut vuosina 2014 ja 2015.

Talvimeetingin maratonlähtö juostiin ensimmäisen kerran vuonna 1942, jolloin kilpailumatka oli 3 450 metriä. Vuodesta 1994 kilpailumatka on vaihdellut 4 125 metrin ja 4 150 metrin välillä, mutta 2012 alkaen kilpailu on ajettu 4 150 metrillä.

Neljä hevosta ovat pystyneet voittamaan Prix de Parisin kolme kertaa urallaan. Ne ovat Gélinotte, Bellino II, Vourasie ja Jardy. Legendaarinen ranskalaisohjastaja Jean-René Gougeon on ajanut lähdön voittoon seitsemästi. Tänä vuonna Belina Josselynin ohjaksissa nähtävä Jean-Michel Bazire on puolestaan ylittänyt maaliviivan Prix de Parisissa ensimmäisenä viisi kertaa urallaan.

Prix de Paris ajetaan Vincennesissä sunnuntaina. Lähtölista on luettavissa LeTrotin verkkosivuilla.

Up And Quick tavoittelee uransa kolmatta Prix de Paris -voittoa. Kuva: Gerard Forni

Artikkelia muokattu 24. helmikuuta kello 11.23: Tarkennettu historiatietoa kilpailumatkan pituuteen liittyen.