“Vai statisti? Höpö höpö. Mehän voitamme!” sanoo Tano Borkin hoitaja ja valmentaja New Yorkissa, Christina Lindhardt, joka ajaa hevosella myös kaikki sen montelähdöt.

“Ihan tsoukkina, kun Klaus Koch soitti ja kutsui, asetimme “ehdoksi” tulemiselle Yonkersiin, että saamme John Campbellin kuskiksi. Meidän valtavaksi hämmästykseksemme toive toteutui samantien”, Lindhardt kertoo.

Taktiikka on kuulemma selvillä eikä ysirata haittaa ollenkaan. Melkeinpä päinvastoin. John Campbell vahvistaa tämän.  Campbell ei tunne ajokkiaan juurikaan, joten hän iloitsee lähtöradasta sisäradalta lähtevän Hannelore Hanoverin selässä.  Campbell luottaa jenkkitamman lähtönopeuteen. “Totta kai se avaa kovaa. Hannelore on ammattilaisten coachaama ammattilainen.  Pidän sen selkäpaikasta kiinni kynsin ja hampain ja aion roikkua siellä mahdollisimman pitkään, Resolvea ja Oasis Bi’tä samalla tarkkaillen. Katsotaan sitten lähempänä maalia, onko mahdollisesti jotakin muutakin tehtävissä”, Campbell maalailee hyväntuulisesti kisapäivän aattona.

Tanskalaisten luotto legendaariseen huippukuskiin on sataprosenttinen, eikä hevosenkaan tarvitse heidän mielestään hävetä. “Moni ei tiedäkään, kuinka kova hevonen se on. Ja se on huippukunnossa”, Lindhard lupaa.

Tano Borkin kaikki valmennus tehdään ratsastamalla ja laukkaamalla intervalleja. Laukkaaminen on New Yorkissa jäänyt nyt vähemmälle, mutta Yonkersissa Lindhardt, Tanskan entinen ykköstason poniratsastaja, ratsastaa keskinurmella erilaisia taivutuksia ja väistöjä.

Lisää teemasta: International Trot