Åke Svanstedtin 2-vuotias Captain Corey tavoittelee viidettä voittoa, nyt Meadowlandsin mailin radalla. Lauantaina Woodbine Mohawk Parkissa ajetaan Ontario Sires Stakes -finaaleja, joihin osallistuu suomalaisten 3-vuotias Moon Bridge.

Petri Salmela ja Kenneth Liljamaa ovat mukana Captain Coreyn (i. Googoo Gaagaa) omistajakimpassa. Salmela kertoi aiemmin, että ori tähtää Breeders Crowniin Harrah’s Hoosier Parkissa ja kilpailee sitä ennen mailin radalla.

W.N. Reynolds Memorialin -divisioonassa on 5 osallistujaa, joista 4 tulee Svanstedtin tallista. Ainoa “ulkopuolinen” on Linda Toscanon Royson’s Punch (i. Chapter Seven). Palkintopotti on 61 500 USD. Svanstedt ajaa Captain Coreytä itse. Sen voitto on todennäköinen, muut osallistujat ovat ansainneet yhteensä puolet sen tienesteistä.

Tammojen 55 600 dollarin Reynoldsissa osallistujia on vain neljä. Lähtö ajetaan ilman totoa ennen ravien alkua. Nancy Takterin Insta Glam (i. Father Patrick) on lähdön ylivoimaisesti paras yli 200 000 dollarin voittosummalla ja 4 voitolla 9 startissa. Sitä ohjastaa Tim Tetrick.

Woodbine Mohawk Park isännöi lauantai-iltana OSS Gold Super -finaaleja, joita ajetaan 2- ja 3-vuotiaille 250 000 Kanadan dollarin palkinnoilla. Esa Lahtisen, Janne Korven ja Jussi Hietalahden omistama Moon Bridge (i. EL Titan) on päässyt ykkösradalle 3-vuotiaiden urospuolisten finaalissa, joka on illan 8. lähtö. Moon Bridgen ohjissa on ensi kertaa Louis-Philippe Roy.

Se saa vastaansa Luc Blaisin kaksikon Port Perry (i. Kadabra) ja Threefiftytwo (i. Royalty For Life). Viimeksi mainittu juoksi Hambo-finaalissa. Scott Youngin ajama Port Perry lähtee kakkospaikalta, Bob McClure luotsaa Threefiftytwon liikkeelle radalta 10.

Blaisilla on suosikki Macho Martini (i. Muscle Mass) 2-vuotiaiden oriiden finaalissa. Se kärsi 7 voiton putken jälkeen ensimmäisen tappion, kun oli kolmas maalissa Wellwood Memorialin finaalissa syyskuussa. Sitä seurasi laukkastartti ja parin viikon tauko, jonka jälkeen ori palasi voittokantaan viime viikolla. Tammoissa Blaisin kasvatti Dicentra (i. Muscle Mass) pääsee matkaan sisäradalta.

Kolmevuotiaiden tammojen finaalissa Kemppi Stablesin ja Suojalampi Stablen kasvattama She Rocks Kemp (i. Kadabra) lähtee radalta 8. Henry Trevor ajaa ja Tony Sullivan valmentaa. Sonja Boothin kasvattama ja omistama Magic Cape (i. Johnny William) on kymppipaikallla.

Tästä linkistä standardbred.canadan juttuun.