Stochampionat-karsinnat on ajettu tänään Axevallassa. Kaksi parasta jatkoi finaaliin, joka ajetaan sunnuntaina 23. heinäkuuta. Ykköspalkinto on 1,2 miljoonaa kruunua. Suomalaisittain karsinnat sujuivat hienosti.

Petri Puron Cash Crowe on noussut ikäluokan tähdistöön. Se hallitsi Johnny Takterin ajamana ensimmäistä karsintaa. Voittotulos oli 14,4a/2640 metriä. Veijo Heiskasen valmentama Schatzi Fayline vei toisen finaalipaikan. Kari Lähdekorven Dealwithakiss laukkasi.

Markku Niemisen valmentama Gorgeous Boko otti kolmannessa karsinnassa kakkossijan ja nähdään finaalissa. Mika Forss tarjosi tarkan juoksun suosikki Darling Mearasin takana. Kiritiloja suomalaisvaljakolle tuli niin myöhään, ettei Forss enää kääntänyt ohitukseen. Gorgeous Boko näytti tosi hyvävoimaiselta, ja finaalissa voi tapahtua mitä vain.

Johnny Taker voitti kolme karsintaa. Cash Crowen lisäksi hän ajoi Ola Samuelssonin Fantasy Riverin ja Hans R Strömbergin Unique Junin voittoihin. Luck Is Back toi Stefan Perssonille toisen karsintavoiton. Fredrik Perssonin Ultra Bright kiri viimeisen karsinnan parhaaksi. Forssin ajama Eva I.H. sai myöhään kiritilaa ja ehti vain kolmanneksi.

Lähtöradat valittiin karsintojen jälkeen. Mika Forss mietti pitkään, ottaako radan 6 ja 11. Hän valitsi radan 11.

Stochampionatet-finaali – sunnuntaina 23.7. – 2640 m – 1.palk. 1,2 miljoonaa kruunua

1 Luck is Back
2 Ultra Bright
3 Unique Juni
4 Darling Mearas
5 Cash Crowe (Petri Puro)
6 Rhyme Broline
7 Mulligan
8 Unrestricted
9 Fantasy River
10 Inga in Heaven
11 Gorgeous Boko (Markku Nieminen)
12 Schatzi Fayline (Veijo Heiskanen)