Cash is back! Petri Puron tamma Cash Crowe voitti viime vuonna Derbystoetin ja suunnilleen kaiken muunkin, mutta tänä vuonna starttiintulo muodostui suureksi haasteeksi. Cash Crowe pääsi vihdoin lauantai-iltapäivällä auton taakse Charlottenlundin Hoppe-elitessä ja sai tanskalaiset huokailemaan:” Totalt overlegen!”

Voitto oli tosiaan ylivoimainen. Christoffer Erikssonin ohjiinsa saanut Cash Crowe eteni johtaneen Gilda Newportin rinnalle kierrosta ennen maalia. Kilometrin väliaika oli 12,3. Loppukaarteessa Cash Crowe lipui omille teilleen ja voitti ajalla 12,0a/2000 metriä. Toiseksi nousi norjalainen Wilma Leggrowbach, joka sai ajan 12,5a. Gilda Newport oli kolmas ja This Is It N. neljäs samalla tuloksella 12,7a. Ykkönen oli 50 000 Tanskan kruunua.

“Tamma tuntui niin hyvältä, että päätin ajaa eteenpäin. Luotin, että Petrin hevoset tuodaan hyvin valmisteltuina starttiin”, Eriksson selvitti taktisia kuvioita.

“Se on aivan järkyttävän hyvä hevonen, ihan valtava. Yksi kaikkein parhaista”, hän jatkoi.

Tanskan Derby-viikonloppu alkoi tammojen finaalilla. Siinä voiton vei suosikki, Nicolaj Andersenin Commit Boom Bay (Ens Snapshot). Tamma siirtyi johtoon 500 metrin jälkeen ja piti paikkansa maaliin saakka reippaalla 10,0-lopetuksella. Voittoaika oli 13,2a/2000 m.

Startti oli vuoden viides ja voitto neljäs. Tammaderbyn ykkönen oli 375.500 dkr. Musta tamma Commit Boom Bay on ansainnut nyt yli miljoona kruunua. Nicolaj Andersen on voittanut Tanskan tammaderbyn kolmesti.