Solvallan superviikonloppu alkoi lounasraveilla. Janne Korpi ajoi Seppo Kankaan kasvattaman Countess Chiaran 60 000 kruunun voittoon 3-vuotislähdössä.

Countess Chiara (Classic Photo) viiletti selvässä johdossa koko matkan ja ravasi voittoajan 17,3/2140m. Ykkönen oli uran ensimmäinen. Lähdöstä tuli suomalaisten jäsentenvälinen. Hoho Haha Sisu (Googoo Gaagaa) kiri kakkoseksi, Honesty Sisu (Up And Quick) oli kolmas ja Repo Man (Classic Photo) neljäs.

”Countess Chiara on mukava ja hyvännäköinen tamma. Siitä tulee hyvä, kun se saa lisää lihaksia ja treeniä. Tänään kaikki oli helppoa, kun suosikki Nikita Sunrise jäi pois”, Janne Korpi sanoi.

Elina Pakkanen ohjasti ensimmäisen starttinsa Solvallassa montélähdössä. Hän ajoi Dreaming Bluesin räväkästi keulaan, ja avauskierros mentiin 12,3-kyytiä. Rinnalla ravannut suosikki Champion Chip paineli ylivoimaiseen voittoon hurjan ykkösvireen löytäneen Emilia Leon ohjastamana. Dreaming Blues kesti hyvin neljänneksi.

Mika Forssin Black Caviar ei saanut kiritilaa 2640m ryhmässä johtohevosen takaa ja seurasi kolmanneksi. Jukka Torvisen ajama ja Nina Pettersson-Perklénin valmentama Ruff Legs otti johtaneen ja voittaneen Big Shotin takaa kakkostilan spårtrappa-lähdössä, voimia saattoi jäädä varastoon. Angel Raziel joutui 65-pelin päätöslähdössä kiertämään alun kolmatta ja sijoittui neljänneksi.