Kesällä St. Michelin ja Hugo Åbergs Memorialin vienyt Creatine oli paras myös Torontossa, kun Breeders Crown-sankareita leivottiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Valmentaja Jimmy Takter oli illan suuri sankari muutenkin.

Johnny Takter ajoi suoraan keulaan, ja sen jälkeen kaikki oli helppoa, vaikka Creatine olikin hieman liian innokas. Viimeisen neljännesmailin se tuli 08,6-kyytiä ja teki ravureiden lähtöjen kovimman kovimman voittoajan 10,1a.

62.500 dollarin sakkomaksulla mukaan tullut Creatine  sai voitosta 265.625 dollaria, mikä nosti oriin kokonaisvoittosumma yli kahden miljoonan.

Viisivuotiaalle Creatinelle kilpailu oli todennäköisesti uran viimeinen, sillä Andover Hallin poika on siirtymässä siitokseen.

Vanhempien ravuritammojen ykkönen oli odotetusti ruotsalainen D’One. Roger Wahlmanin valmennettava veti David Miller kyydissään varmasti perille asti. Toinen Donato Hanoverin tytär Shake It Cerry seurasi parhaiten.

 

Videot

Vanhemmat ravurioriit ja -ruunat

Vanhemmat tammat

 

 

Woodbinen tulokset

 

 

Veljekset Jimmy ja Johnny Takter olivat vooittajahaastattelussa syystäkin tyytyväisiä.Veljekset Jimmy ja Johnny Takter olivat vooittajahaastattelussa syystäkin tyytyväisiä.

Jimmy Takter ja David Miller tekivät Breeders Crown-historiaa

Valmentaja Jimmy Takter ja ohjastaja David Miller olivat Breeders Crown-finaalien tähdet. Takterin valmennettavat voittivat kuusi lähtöä, ja Miller ajoi viisi voittoa.

Kaksikon menestys huipentui peitsarien avoimessa finaalissa Always B Mikilla. Nelivuotias tähtipeitsari oli täysin ylivoimainen ja jatkaa Takterin valmennuksessa tappiotta.

Takterin tallin 17 finalistia juoksivat totosijat 6-4-1 ja 2,1 miljoonan Yhdysvaltain dollarin kokonaisansiot.