Bergslagsloppet on Lindesbergin kesän huippulähtö. Daniel Redénin Missle Hill ravasi ykköseksi ajalla 10,3a/1640m. Redénin suunnitelmissa on kilpailla seuraavaksi Mikkelissä.

Diamanten ampaisi keulaan. Örjan Kihlström ajoi rauhallisesti Missle Hillin johtavan rinnalle ja maalisuoralla varmasti ykköseksi. Voittopalkinto oli 100 000 kruunua. Stig H Johanssonin valmentama Diamanten sai saman ajan. Missle Hill sijoittui Elitloppetin karsinnassa kakkoseksi ja finaalissa kuudenneksi.

”Juoksusta tuli tänään kova. Missle Hill ei ole usein juossut johtavan rinnalla. Elitloppetissa hevonen ei ollut parhaimmillaan, se painoi toiselle ohjalle. Vaihdoimme kuolaimia, ja tänään homma sujui paremmin. Olen tosi tyytyväinen. Nyt tähtäämme kohti Suomea ja Mikkeliä, jos meidät vain hyväksytään mukaan”, Redén sanoi Vinnare V86 -lähetyksessä. Missle Hill on kerran aikaisemmin nähty Suomessa. Se sijoittui viime vuonna kakkoseksi Finlandia-päivän Glenn Kosmos Memorialissa. Graceful Swamp voitti.

Katja Melkon valmentama Exaudio Vici ja Reijo Liljendahlin Oblivion toivat suomalaisomistajille ykköset. Kihlström kierrätti Exaudio Vicin johtohevosen rinnalle. Fincumet Groupin omistama ranskalaisruuna paineli ykköseksi. 60 000 kruunua tuli ajalla 15,0/3180m. Lisää Melkko-menestystä saatiin 4-vuotiaiden ryhmässä, kun Stall Spyderin Galileo Am ravasi kakkoseksi.

AMG Stablen osaomistama Oblivion (Muscle Hill) otti kolmannen peräkkäisen voiton 3-vuotislähdössä. Ulf Ohlssonin ajama Muscle Hillin tytär meni helposti 60 000 kruunun voittoon ajalla 12,4a/1640m.